Klienti H-Systemu dostanou peníze. Sedm procent

16.11.2011 22:24

Stovky okradených klientů H-Systemu se po 13 letech dočkají alespoň nějakých peněz zpět. Městský soud v Praze rozhodl, že jim bude vyplacena část peněz, které se podařilo zachránit poté, co byl majetek firmy prodán. Podle České televize to bude asi sedm procent z vložené částky.

Klienti H-Systemu dostanou peníze. Sedm procent
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze - ilustrační foto

Do společnosti H-System, která byla založena před osmnácti lety, vložilo peníze zhruba tisíc klientů. Věřili, že získají levné bydlení. Dokončeno bylo pouze 34 domů a finanční ztráty jsou téměř miliardové.

Aspoň něco, říká poškozený

Městský soud v Praze nyní rozhodl, že se část peněz lidem vrátí. "Zatím jsme rozhodli alespoň o částečném uspokojení a výplatě 140 milionů korun," řekla ČT mluvčí soudu Martina Lhotáková. „Zaplať pánbůh, že alespoň něco. Samozřejmě je to po třinácti letech, což je hrozně dlouhá doba," komentuje to poškozený klient Ivan Král.

Soud vyplácí 140 milionů z dvoumiliardové pohledávky přihlášené do konkurzu H-Systemu. V praxi každý klient dostane zpět necelých sedm procent ze své pohledávky. "Poté, co insolvenční správce shromáždí další finanční prostředky, může postupné uspokojování pokračovat," uvedla mluvčí Lhotáková.

Související:
Karel Kudláček: Ke kauze H-SYSTEM

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…