Novým předsedou poslanců ČSSD se stal Tejc. Vystřídal Sobotku

06.12.2011 12:11

Novým předsedou poslanců ČSSD se dnes stal dosavadní místopředseda klubu Jeroným Tejc. Ve funkci vystřídal šéfa strany Bohuslava Sobotku, který už dříve ohlásil rezignaci. Tejc podle informací ČTK získal ve volbě 48 hlasů, tři členové frakce byli proti.

Novým předsedou poslanců ČSSD se stal Tejc. Vystřídal Sobotku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jeroným Tejc

Tejc, který patří k pomyslnému Sobotkovu křídlu, měl nominace od předsedy ČSSD i od prvního místopředsedy ČSSD Michala Haška, s nímž se Sobotka o funkci v čele strany loni utkal. Podle dostupných informací byl jediným kandidátem.

Sobotka se chce soustředit na volby

Sobotka své rozhodnutí opustit funkci v čele klubu zdůvodnil tím, že už je nechce spojovat. Příští rok, kdy budou senátní a krajské volby, se chce soustředit na podporu sociálnědemokratických kandidátů.

Šéfy klubů už vyměnily v tomto volebním období ODS a Věci veřejné. V ODS nahradil Zbyněk Stanjura Petra Tluchoře, ve VV Vít Bárta Kristýnu Kočí.

Čtěte také:


reklama

autor: joh

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

8:44 Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

„Co snídáte?“ Právě tuto otázku si položili v uplynulých dnech poslanci Evropského parlamentu (EP) a…