Prvním náměstkem Chalupy by měl být Dan Jiránek

06.05.2011 16:38

VÍME PRVNÍ Podle důvěryhodného zdroje ParlametníchListů.cz z ministerstva životního prostředí by se měl stát prvním náměstkem ministra životního prostředí Tomáše Chalupy primátor Kladna Dan Jiránek.

Prvním náměstkem Chalupy by měl být Dan Jiránek

Ministr nechtěl informaci komentovat. „K personálním věcem se nevyjadřuji. Jmenování náměstka oznámím oficiálně," řekl ParlametnímListům.cz ministr.

Podle informací redakce se v současnosti řeší, jakým způsobem se předá křeslo kladenského primátora.

Jiránek se dlouhodobě zabývá životním prostředím

Dan Jiránek z ODS je primátorem Kladna od roku 2004 a v současnosti je i místopředsedou Svazu měst a obcí České republiky. Od roku 2007 vykonává funkci místopředsedy Rady Státního fondu životního prostředí a je i členem řídícího výboru Operačního programu Životní prostředí.

Vystudoval Vysokou školu báňskou - Technickou univerzitu v Ostravě. Hovoří plynně slovensky, částečně anglicky, německy a rusky. Již v roce 1998 se stal náměstkem pro životní prostředí, dopravu a rozvoj. Jako člen zastupitelstva Středočeského kraje byl předsedou Komise Životního prostředí Středočeského kraje.

Nešťastná Zelená úsporám

Pozici prvního náměstka ministra životního prostředí zastávala do dubna letošního roku Rut Bízková. Odchod Bízkové z funkce patrně souvisel se situací ve Státním fondu životního prostředí a nezvládnutím programu Zelená úsporám. Bízková totiž uváděla ještě 16. prosince 2010, že převis žádostí nad prostředky fondu je pouze mezi třemi až pěti miliardami korun.

Ministerstvo ale 20. dubna 2010 zveřejnilo, že uskutečněné audity a kontroly ministerstva ukázaly, že v současné době chybí v programu téměř osm miliard. ParlamentníListy.cz na to upozornily již v lednu.

více zde: Zelená úsporám: Větší průšvih, než se čekalo. Chybí až 9 miliard

Problémem bylo, že program se navíc rozšířil 1. září 2009 o panelové domy a v červnu 2010 o veřejné budovy, na které byly vyhrazeny čtyři miliardy. Rozšíření o veřejné budovy posvětila tehdejší ministryně Rut Bízková. Avšak právě v červnu, kdy měl program začít brzdit, byly ukrojeny čtyři miliardy na veřejné budovy. Již v této době ale byly prostředky na žádosti patrně vyčerpány.

Bízková definitivně končí. Chalupa přijal její rezignaci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …