Randák má jasno. Peníze vyvedené z DPP na Panenské ostrovy se vracely

11.12.2011 21:27

Karel Randák z protikorupčního fondu tvrdí, že z pražského dopravního podniku putovaly peníze na Panenské ostrovy. Následně se vracely do Česka na účty lidí, kteří jsou napojeni na dopravní podnik. Případ se chystá předat policii.

Randák má jasno. Peníze vyvedené z DPP na Panenské ostrovy se vracely
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Peníze, které plynuly z Dopravního podniku hl. města Prahy (DPP) na Panenské ostrovy, se údajně vracely do Česka na účty lidí navázaných na společnost. V Otázkách Václava Moravce to uvedl Karel Randák z Nadačního fondu proti korupci, kde působí i Karel Janeček nebo Jan Kraus.

Randák se nyní chystá předat informace o korupci policii. Podle jeho slov existují lidé, kteří figurují v advokátní firmě Šachta & Partners a mohou dokázat, že docházelo k návratu peněz do ČR z Panenských ostrovů. "Někdo z dopravního podniku byl puzen k tomu, aby takovou smlouvu uzavřel s vědomím, že se mu peníze někudy vrátí," uvedl Randák.

Advokát z uvedené firmy ale Randáka nařkl, že se k údajům dostal nelegálním způsobem a že pozměnil jejích výklad. S tím ale Randák nesouhlasí, fond prý dostává údaje zadarmo od občanů. "Absorbujeme podněty od jednotlivých stěžovatelů a v rámci toho docházíme k velmi zajímavým informacím," hájil se.

"Jakmile jsme se to dověděli, tak jsme v podniku začali velmi intenzivní šetření těch kauz, na které pan Randák upozornil," vysvětloval poté náměstek pro dopravu Josef Nosek.

Pražský dopravní podnik nyní plánuje udělat audit, ale ani to podle Randáka nebude stačit. Jediná možnost, jak dostat nezávislé informace, je prý policejní vyšetřování, ve kterém bude rozhodovat státní zástupce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…