Ředitel Klaus varuje: Máme moc maturantů, je z toho fraška

16.05.2013 8:38

Podle Václava Klause ml., ředitele pražského gymnázia PORG, se k maturitám dostane příliš mnoho mladých lidí. Podle něj by také maturitu nemělo mít 80 procent populace. Lidovky.cz s ním na téma maturity přinášejí krátký rozhovor.

Ředitel Klaus varuje: Máme moc maturantů, je z toho fraška
Foto: Hans Štembera
Popisek: Studenti, ilustrační foto

Václav Klaus ml. Lidovkám.cz řekl, že studenti z jeho gymnázia v maturitním testu z matematiky uspěli. Letošní maturita byla pro studenta podle Klause snadná. „Ale když ji dělá asi 80 procent z každého ročníku, je to moc. Navíc konkrétně matematika je dnes hodně vysmívaná. Někteří se dokonce chlubí, že jí nerozumí,“ uvedl Klaus. Letos totiž u maturity z matematiky propadla pětina lidí.

Lidovky.cz se ředitele Klause zeptaly, kdo může za tak špatný výsledek. „ Může za to společnost, ale přispěla k tomu i média. U nás je oblíbené zlehčovat význam matematiky, studenti se pak také moc neučí a toto je výsledek,“ míní Klaus.

Podle Václava Klause ml. není počet studentů, kteří letos v testu neuspěli, neúnosný. Lidovkám.cz řekl: „Problém je v tom, že maturuje příliš mnoho mladých lidí. Já si nemyslím, že maturitu by mělo mít 80 procent populace. Potom se z toho stává formální vzdělávání. Lidé studují místo toho, aby se dobře vyučili v řemesle,“ uzavřel Klaus.


 

reklama

autor: dkr

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

13:15 Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

Zkratka KB je v Česku už léta spojená s Komerční bankou. Ale vzhledem k tomu, jaké „inspirace“ má Ko…