Slávek Popelka s bubnem: Vydržím do konce. Vláda padnout musí

01.10.2011 9:21

JINÝMA OČIMA Protest proti vládě pomocí pokliček, bubnů i bubínků. To je scénář toho, co čeká v sobotu Pražský hrad pod taktovkou Slávka Popelky. Muže, který vzývá národ k tomu, aby se do jisté míry probudil a začal usilovat o kompletní svržení vlády v Česku na všech úrovních - včetně těch regionálních. I když pro ParlamentníListy.cz připustil, že nepočítá s příliš velkou účastí, věří v to, že se řady protestujících budou v dalších měsících rozrůstat. "Nevzdám to, i když to nevyjde ani tentokrát," říká Slávek Popelka.

Slávek Popelka s bubnem: Vydržím do konce. Vláda padnout musí

Rebelem byl a rebelem je stále. Už na konci osmdesátých let minulého století byl kvůli svým politickým aktivitám vězněn. Ve své protistátní činnosti býval však i tenkrát spíše individualistou a s chartisty se setkával jen vzácně. Jen jednou od nich využil pomocnou ruku v podobě zajištěného noclehu.

"Popravdě, mnozí se mně už tenkrát příliš nezamlouvali, po pár letech po Sametové revoluci se ukázalo, že má nedůvěra k nim byla oprávněná," říká Slávek Popelka, publicista a osoba samostatně výdělečně činná ParlamentnímListům.cz. A jelikož ani nyní nevidí vývoj událostí v naší zemi optimisticky, ve své politické angažovanosti pokračuje i nyní. A opět vyzývá lidi k revoltě. Jeho výzvy kolují emailovými schránkami tisíců Čechů.

Čtěte také:


Jak tento muž, žijící na moravském Slovácku, říká, po revoluci je současný politický systém u nás už nadále nereformovatelný. "Bude proto nutná naprostá demolice všeho, na čem byl postaven a vybudování nových pravidel - samozřejmě se zcela novými lidmi," řekl Popelka dále ParlamentnímListům.cz.

Čtěte také:


A tak zve na tuto sobotu Čechy na Pražský hrad, aby bubnováním upozornili na to, že chtějí konec této vlády, včetně všech jejich autorit.

Nevzdám to, věřím, že lidé se časem připojí i masově, říká Slávek Popelka

"Už tu skoro není co rozkrást, musí se něco udělat. Já to nevzdám, i když to nevyjde třeba ani tentokrát a přijde málo lidí. Oni časem budou přicházet stále víc. I když je mi jasné, že musíme počítat s tím, jako máme stále častěji povahu - tedy že snahu něco změnit musí zaktivizovat jen pár jedinců, ostaní je budou sledovat - třeba i přes to, že s jejich aktivitami budou souhlasit - zpovzdálí.  přidají se až v okamžiku, kdy budou vědět, na které straně je vítěz. Tak to bohužel je, takže stovek až tisíců Čechů v ulicích se dočkáme zřejmě časem," uvedl pro ParlamentníListy.cz Popelka.

Čtěte také:

Na dotaz, zda neuvažuje o tom, že by své snahy spojil dohromady s odboráři, Popelka kývnul.

"Samozřejmě, že jednám i s nimi. Problém však je, že nemají odbory u řady lidí dobré jméno, a to některé jedince prostě odradí. Moje výzvy k nějaké aktivitě jsou proto napříč celým spektrem odborů, sdružení i organizací. Je nutné se prostě ve finále spojit, protöže odboráři nemohou vyzvat vládu k demisi, ale mohou vyhlásit stávku, občanská sdružení zase k demisi sice vyzvat mohou, ale zase nemají právně možnost stávku zorganizovat," řekl dále Slávek Popelka s tím, že bude nutné, aby současný režim padl celý - nejen vláda, ale i hlava státu, premiér, hejtmani i regionální politici. Kdo by je v důsledku rychlého spádu událostí nahradil, však upřesnit nedokázal.

Protestů přibývá, Popelka verbuje k pomoci i zapojení lidi v obcích

Ať už přijde na Pražský hrad s bubínky či bez nich jakékoli množství lidí, jisté je jedno. Protestů a iniciativ namířených proti vládě přibývá. Na druhou stranu je třeba uvést, že ne vždy si zřejmě lidé, co se do toho zapojují, uvědomují vážnost svých požadavků i konání. 

Čtěte také:


"Našim politikům stále ještě nedochází, že lidé už mají jich samotných a jejich zlodějen a korupčních afér dost. Je třeba dát jim to hlasitě najevo. V sobotu 1. října ve 14 hodin se proto v Praze před hlavním vchodem na Hradě koná setkání s názvem "Bubny vyhánějí politiky"," zve na akci prostřednictvím emailů i sociálních sítí Slávek Popelka.

"Pokud se rozhodnete přijet, vezměte s sebou buben, bubínek, činely či alespoň dvě pokličky. Nebudou žádné proslovy, řečnění. Za doprovodu bubnů budeme skandovat jediné slovo: D E M I S I, " uvádí dále Popelka s tím, že tato akce se bude opakovat znovu 5. listopadu a každou další první sobotu v měsíci na stejném místě a ve stejný čas.

Slibuje si také, že by se postupně bubnování mělo rozšířit i na centrální náměstí měst vždy v sobotu ve 14 hodin. I z toho důvodu hledá dobrovolníky, kteří by protestní akce v městech a obcích organizovali.

Čtěte také:


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Hechtová

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

8:44 Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

„Co snídáte?“ Právě tuto otázku si položili v uplynulých dnech poslanci Evropského parlamentu (EP) a…