Vrchní žalobkyně Bradáčová vyhodila tiskovou mluvčí. Víme proč

17.08.2012 15:54

VÍME PRVNÍ Příchod Lenky Bradáčové na Vrchní státní zastupitelství v Praze s sebou přinesl i málokdy vídaný jev. Zatímco mnozí vysoce postavení se rádi ukrývají za hradbu svých tiskových oddělení, nová vrchní žalobkyně jde opačnou cestou. Zrušila dvě pracovní místa a se sdělovacími prostředky bude komunikovat sama.

Vrchní žalobkyně Bradáčová vyhodila tiskovou mluvčí. Víme proč
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lenka Bradáčová

Není to tak dlouho, co se pro ParlamentníListy.cz vyjadřovali odborníci pochvalně k mediálnímu vystupování nové vrchní státní zástupkyně v Praze Lenky Bradáčové. „Její vystupování je velice uvážlivé, každé vystoupení má hlavu a patu. Sebe samu se přitom nesnaží nějak moc prezentovat, je objektivní a myslím, že vystupuje přesně tak, jak by státní zástupce v médiích vystupovat měl,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz Jiří Mikeš, lektor komunikace na Vysoké škole ekonomické.

„Lenka Bradáčová poprvé ze státních zástupců – kromě oficiálních představitelů jejich Unie – začala obhajovat svou práci, mluvit o úmyslech a prodávat své úspěchy. Vždyť také její bývalé státní zastupitelství v Ústeckém kraji má zdaleka největší úspěchy ze všech,“ přidal se pro ParlamentníListy.cz mediální odborník Karel Hvížďala.

Uspoří se peníze za dvě pracovní místa

Tyto své schopnosti bude moci nová vrchní státní žalobkyně zúročit v budoucnu měrou vrchovatou.  Rozhodla se totiž zrušit tiskové oddělení a výstupy pro média si zajišťovat s podporou sekretariátu sama. „V soustavě státních zastupitelství má být státní zástupce na všech stupních schopen komunikovat s veřejností i s médii sám,“ upozorňuje pro ParlamentníListy.cz Lenka Bradáčová na nadbytečnost tiskových mluvčí pro práci žalobců.

Jedním z důvodů zrušení tiskového oddělení, které dosud tvořily dvě pracovnice, je samozřejmě hlavně úspora. „Nejsou peníze a navíc některé činnosti tiskového oddělení bez problémů zvládne  sekretariát. Přebíráme stejný model, jaký má Vrchní státní zastupitelství v Olomouci,“ poukazuje Lenka Bradáčová na to, že druhé VSZ se bez tiskového oddělení obejde už dlouho.

S analýzami pomůže Nejvyšší státní zastupitelství

Kromě vlastní komunikace s médii a běžné administrativy zajišťované nově sekretariátem už toho z činnosti tiskového oddělení příliš nezůstane. „Ve zbývajících částech agendy jako třeba v případě analýz či v několika dalších záležitostech budeme využívat služeb Nejvyššího státního zastupitelství,“ doplňuje Lenka Bradáčová kompletní rozložení původní náplně práce tiskového oddělení na Vrchním státním zastupitelství v Praze.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: jih

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Samá Afrika. A 50 Kč za kilo! Jarní nákup zvedá Čechům tlak

11:11 Samá Afrika. A 50 Kč za kilo! Jarní nákup zvedá Čechům tlak

Květák bezmála za 70 korun. Česká skleníková rajčata – 80 korun za čtvrt kila. Různé saláty mezi 35 …