Zeman před odletem z emirátů navštívil mešitu. Na rozdíl od ostatních se nemusel zouvat a neodpustil si poznámku o radikálním imámovi

13.02.2015 17:04

Prezident Miloš Zeman je touto dobou na palubě armádního speciálu na cestě ze Spojených arabských emirátů zpět do Prahy. Spolu s ním je i reportér ParlamentníchListů.cz, který ještě před odletem informoval o posledním bodu Zemanovy návštěvy.

Zeman před odletem z emirátů navštívil mešitu. Na rozdíl od ostatních se nemusel zouvat a neodpustil si poznámku o radikálním imámovi
Foto: Lukáš Petřík
Popisek: Prezident Miloš Zeman pokračoval svou návštěvou blízkého východu. Nyni zavítal do Spojených arabských emirátů

Hlava státu se vrací z týdenní cesty po Blízkém východě. Posledním bodem programu návštěvy v Abú Dhabí ve Spojených arabských emirátech byla návštěva mešity šejcha Zayeda. Jak ještě před startem armádního speciálu Airbus A319 informoval reportér ParlamentníchListů.cz, prezidentu Zemanovi se v mešitě dostalo výjimečného práva.

Miloš Zeman si prý v mešitě na rozdíl od celého zbytku delegace nemusel zouvat boty. Je totiž pravidlem, že do mešity se nesmí v obuvi na nohou a každý muslimský svatostánek mívá v jakémsi "předsálí“ i prostory pro odkládání bot.

Prezidentovi se dostalo zvláštního práva ponechat si obuv ze zdravotních důvodů a vyjednal to předem hradní protokol přímo s mešitou. Je známo, že český prezident má dlouhodobě problémy s nervy v chodidlech a obtížně našlapuje, což je i důvodem, proč používá hůlku. První dáma Ivana Zemanová se v mešitě naopak musela zahalit.

Nicméně prezident během návštěvy mešity šejcha Zayeda řekl, že četl kázání radikálních britských imámů, ale poděkoval, že v emirátech jsou imámové umírnění. "To oceňuji,“ dodal k tomu Zeman.

Na pražském vojenském letišti ve Kbelích by měl armádní speciál s hlavou státu, podnikatelskou delegací a mediálním doprovodem přistát za několik hodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…