„Bude to zlý, bude to zlý, bude to zlý, pokud jsou za tím oni!" Miliardáři roztáhli portmonky. Víme vše o rozhodujícím útoku na premiéra

18.09.2021 12:29 | Kauza

Jsou informace, které není dobré přecházet. Právě do tohoto ranku lze vsunout nenápadnou zmínku Babiše mladšího o jeho plánované knize. K jejímu vydání možná přece jen dojde, ovšem bez velkolepé produkce, s jakou se původně počítalo. Novinář a velký bojovník proti vládě Andreje Babiše, Pavel Šafr, chtěl totiž před volbami rozeslat lidem miliony výtisků svých novin. Nyní se ukazuje, že to má háček. Nechce mu je údajně vytisknout podnikatel Křetínský.

„Bude to zlý, bude to zlý, bude to zlý, pokud jsou za tím oni!" Miliardáři roztáhli portmonky. Víme vše o rozhodujícím útoku na premiéra
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Andrej Babiš

Forum24 plánovalo dodat do schránek domácností dva miliony výtisků svého předvolebního speciálu. Nyní ale přišel zástupce média Pavel Šafr se smutnou zprávou. Nic z toho totiž pravděpodobně nakonec nebude. „V pondělí nám tiskárny pana Křetínského sdělily, že kvůli výpadkům v dodávkách nemají papír na tisk našeho předvolebního vydání. Nevytisknou nám dva miliony výtisků speciálu, k čemuž se písemně zavázaly,“ napsal.

A zaskočeně doplnil: „Šel jsem dnes kolem jejich skladu, a je plný papíru. Co si mám o tom myslet?“ Příspěvek navíc doplnil fotografií jakéhosi skladu, zřejmě plného papírových rolí. Že by šlo a nějakou konspiraci či spiknutí?

To je jen menší část příběhu. S totožně velkou sumou se totiž počítalo také v případě plánované knihy Babiše mladšího. ParlamentníListy.cz o tom informovaly dva důvěryhodné zdroje.

„Andrej Babiš junior měl dopsat knihu, spíše to měla být brožura proti svému otci. Tu měl distribuovat do několika milionů schránek po celé republice,“ sdělil tento náš zdroj. Jednoduché sdělení má své opodstatnění.

„Nájem platím já. Byl jsem na úsporách, a teď už mám příjem, protože jsem začal spolupracovat na knize s panem Šafrem z Forum24. Dali mi honorář. Nemyslím si, že je to nestandardní, je to od pana Šafra velmi hezké. On věděl, že ty peníze potřebuji,“ řekl Babiš mladší. O peníze se však obávat nemusí. Naší redakci se totiž podařilo zjistit, že za necelých třicet milionů prodává dům, který mu v Praze před lety daroval jeho otec.

Fakta zůstávají.

Babiš mladší píše knihu. Její obsah měl zasáhnout výraznou část republiky, a posloužit tak v předvolebním boji, kde hnutí ANO jednoznačně vede. Avšak ekonomický pohled na celou akci už tak prostý není. Klíčovou otázkou zůstává, kdo by celou věc platil. V případě milionového nákladu i distribuce by se jednalo o zhruba 15–20 milionů korun. Drtivá většina společností, včetně České pošty, by jistě požadovala výraznou část peněz proplatit předem.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za horší „Plzeň“ než v Německu si můžeme sami. Pivovar vysvětlil

10:45 Za horší „Plzeň“ než v Německu si můžeme sami. Pivovar vysvětlil

„Je plzeňské pivo pro Němce odlišné oproti tomu pro Čechy?“ Právě tato otázka v posledních dnech roz…