České dráhy jsou oficiálním dopravcem Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024

10.03.2024 16:13 | Tisková zpráva

Národní dopravce zajistí během letošního světového šampionátu v hokeji v České republice přepravu hokejových týmů, rozhodčích, organizátorů i fanoušků mezi místy konání zápasů v Praze a v Ostravě.

 České dráhy jsou oficiálním dopravcem Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024
Foto: red
Popisek: ČD - logo

„České dráhy jsou hrdý partner českých sportovců a fanoušků. Už v minulosti jsme spolupracovali na zajištění přepravy hokejistů a fanoušků při světových šampionátech konaných v České republice i na Slovensku. Od 10. května vypravíme 7 párů mimořádných spojů SC Pendolino. Navíc jsme letos spolupráci prohloubili a jako oficiální dopravce zajistíme transfery hokejistů mezi hotely, stadiony a vlakovými nádražími v Praze a v Ostravě prostřednictvím naší dceřiné společnosti ČD Bus,“ říká Michal Krapinec, předseda představenstva a generální ředitel Českých drah.

„Jsme potěšeni, že se České dráhy po devíti letech opět chopily role oficiálního dopravce šampionátu a svou nabídku fanouškům, hráčům a dalším aktérům Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji dokonce ještě rozšířily. Významně tak pomůžou k plynulosti přesunů mezi oběma hostitelskými městy a zvýší komfort při cestě za hokejovým zážitkem. Doufám, že už samotnou cestu si všichni užijí,“ říká Alois Hadamczik, prezident Českého svazu ledního hokeje.

Anketa

Která vládnoucí strana zatím nejvíce prospěla České republice?

2%
3%
0%
92%
0%
0%
3%
hlasovalo: 49990 lidí

Vlaky SC Pendolino a InterCity urazí cestu mezi hlavními stanicemi v Praze a v Ostravě za 3 hod. 12 minut a nabízejí vysoký komfort cestování. Vedle klimatizovaných souprav jsou vlaky vybaveny palubní Wi-Fi sítí a nabízejí občerstvení v restauračních vozech nebo formou ČD Minibaru. Díky tomu nabízejí cestujícím pohodlnou a rychlou cestu mezi Prahou a Ostravou. Především pohodlí vlaků a možnost odpočinku mezi utkáními byly hlavní důvody organizátorů, proč zvolili pro cesty mezi oběma místy konání šampionátu hokejistů železnici.

Vlakem do O2 areny a zvláštní spoje z Košic do Ostravy

České dráhy zajišťují také cesty hokejových fanoušků. Vlakem lze cestovat přímo až k pražské O2 areně, která je vzdálena pouhých 15 minut pěší chůze od libeňského nádraží. Na něm zastavuje většina vlaků z východní části republiky, např. z Ostravy, z Valašska, Zlínska nebo z jižní Moravy. Zastavují tam i regionální spoje linek S1 a S7 z hlavního a Masarykova nádraží v centru Prahy.

Vlakem lze pohodlně cestovat z různých míst republiky také na zápasy v ostravské Ostravar aréně. Železniční stanice Ostrava-Vítkovice leží zhruba 20 minut pěší chůze od sportovního stánku Vítkovice aréna a jezdí na ní pravidelné spoje S9 Ostrava-Svinov – Havířov – Český Těšín. České dráhy ve spolupráci se slovenskou společností ZSSK nabídnou speciální přímé spoje na trase Košice – Žilina – Ostrava-Vítkovice a zpět.

Pozici Českých drah jako oficiálního dopravce MS IIHF v ledním hokeji 2024 v Praze a v Ostravě bude připomínat také speciální hokejový polep na jedné lokomotivě Siemens Vectron, které představují nejvýkonnější a nejrychlejší elektrické lokomotivy v České republice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

16:13 Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohr…