ÚSTR připravil komiksovou výstavu Fotbal v undergroundu

11.05.2018 8:10

Komiksovou výstavu s názvem Fotbal v undergroundu uvede Ústav pro studium totalitních režimů na veletrhu Svět knihy. Svou formou i obsahem cílí zejména na mladé lidi, kteří aktivně sportují.

 ÚSTR připravil komiksovou výstavu Fotbal v undergroundu
Foto: ustrcr.cz
Popisek: Ústav pro studium totalitních režimů ČR

Po násilně rozehnaném koncertu v Rudolfově u Českých Budějovic na jaře roku 1974 se pro underground staly vítanou příležitostí k setkání fotbalové zápasy. „Když bylo nejhůř a nešlo se scházet pod kulturní záminkou, když nešlo držet kytaru v ruce, zvolili androši fotbal,“ vysvětluje jeden z autorů výstavy František Stárek Čuňas z Ústavu pro studium totalitních režimů. „Ze začátku Veřejná bezpečnost fotbalové zápasy nesledovala tak pozorně jako koncerty a jiné kulturní akce,“ dodává Stárek.

Fenomén undergroundových fotbalových utkání přiblíží plenérová komiksová výstava v kombinaci s webem, který zájemce a zájemkyně seznámí s okolnostmi a důvody pořádaní fotbalových zápasů, včetně unikátních fotografií a souvisejících dokumentů.

Výstava Fotbal v undergroundu bude k vidění na veletrhu Svět knihy, který se koná v dnech 10.–13. května na Výstavišti v Praze. Poté bude výstava putovat po sportovištích po celé ČR.

Více informací ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KHS Jihočeského kraje: 153 případů černého kašle, za letošek jich bylo v kraji potvrzeno 1 476

13:04 KHS Jihočeského kraje: 153 případů černého kašle, za letošek jich bylo v kraji potvrzeno 1 476

Za sedmnáct týdnů letošního roku zaznamenali jihočeští hygienici celkem 1 476 případů černého kašle …