23. týden na ČMKBK: Cena zemního plynu klesla

11.06.2018 9:23

Na Českomoravské komoditní burze Kladno (ČMKBK) bylo ve 23. týdnu uzavřeno 525 kontraktů na dodávku 163,6 tisíce MWh zemního plynu a elektřiny pro konečné odběratele v hodnotě 149 milionů korun. Zemní plyn v maloodběru i velkoodběru zlevnil.

23. týden na ČMKBK: Cena zemního plynu klesla
Foto: cmkbk.cz
Popisek: Českomoravská komoditní burza Kladno - logo

Cena ročních kontraktů zemního plynu v maloodběru klesla proti předchozímu týdnu o 5,5 procenta na 555 Kč/MWh, ve velkoodběru se snížila o 1,2 procenta na uzavírací kurz 565 Kč/MWh.

Roční kontrakty elektřiny uzavíraly v nízkém napětí na úrovni 1174 Kč/MWh, ve vysokém napětí na kurzu 1196 Kč/MWh.

O letošním nákupu energií na ČMKBK informoval v květnu na svém webu Liberecký kraj. Ten si zajistil téměř 76 tisíc MWh zemního plynu a přes 27 tisíc MWh elektřiny na příští rok v hodnotě 67,3 milionu korun. „Nákup na burze se osvědčil již v minulých letech, proto se kraj opět rozhodl k nákupu energií nejen pro sebe, své příspěvkové organizace, ale i pro města a obce Libereckého kraje,“ uvedl Marek Pieter, náměstek hejtmana pro resort dopravy, investic a veřejných zakázek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…