38. ročník národní soutěže amatérské fotografie vyvrcholí 12. května

30.04.2018 16:52

Národní informační a poradenské středisko pro kulturu (NIPOS) pořádá již 38. ročník Národní soutěže amatérské fotografie, který vyvrcholí v sobotu 12. května 2018 v Ottenderfově domě ve Svitavách. Od 10.30 hodin se uskuteční vyhlášení výsledků, předání ocenění včetně Ceny ministerstva kultury za neprofesionální umění v oblasti audiovizuálních a výtvarných aktivit.

38. ročník národní soutěže amatérské fotografie vyvrcholí 12. května
Foto: Ministerstvo kultury
Popisek: Ministerstvo kultury

Soutěž se koná z pověření a za finančního přispění Ministerstva kultury. Pořadateli jsou NIPOS-ARTAMA a Svaz českých fotografů spolu se Střediskem kulturních služeb města Svitavy, za spolupráce Městského muzea a galerie ve Svitavách, Centra podpory uměleckých aktivit Impuls Hradec Králové a Společnosti Praha fotografická. Akce se připojuje k Týdnu uměleckého vzdělávání a amatérské tvorby (ZDE).

Samotná výstava se koná v Městském muzeu Svitavy, bude slavnostně otevřena 12. května od 12 hodin a potrvá do 27. května 2018.

Program letošního setkání amatérských fotografů je již tradičně doplněn setkáním účastníků v předvečer vyhlášení výsledků v pátek 11. května. V sobotu odpoledne se uskuteční komentovaná prohlídka výstavy, hodnocení portfolií, seminář s mladými účastníky, ukázky práce ve fotokomoře a dojde i na fotografování. Večer pak zahájí diskuze o tématech současné fotografie. Mimo hlavní výstavu v Městském muzeu (fotografie 94 autorů), v kulturním centru Fabrika budou vystaveny soubory fotografií celoslovenské obdobné soutěže AMFO 2017, uskuteční se výstava „na šňůrách“, výsledky své činnosti ukáže Akademie Hradec Králové, Tvůrčí skupina hendikepovaných „Večernice Praha, Svaz českých fotografů vystaví soubor „Jak se žilo“ a fotografie Zdeňka Voženílka ze Sbírky SČF.

Na výstavě ve Svitavách se představuje to nejlepší, co v posledním období v amatérské fotografii vzniklo. Porovnání jednotlivých snímků a hodnocení poroty napomáhá dalšímu uměleckému růstu amatérské fotografie. Národní soutěž amatérské fotografie je přehlídkou, která trvá bez přerušení již 48 let.

Do čtyř kategorií letošního ročníku se přihlásilo 182 amatérských fotografů a 6 kolektivů, kteří poslali 899 soutěžních fotografií. Porota se pod vedením fotografa a pedagoga doc. Josefa Ptáčka sešla 12. dubna ve Svitavách a ocenila 17 autorů a jeden kolektiv. Konstatovala zvyšující se úroveň zaslaných fotografií.

Více na: ZDE, ZDE a ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…