ACCA: Asociace má již více než 1000 členů

30.06.2015 15:52

Asociace certifikovaných účetních (ACCA) rozšířila od podzimu loňského roku své řady o dalších 50 nových členů, díky čemuž jejich celkový počet přesáhl magickou hranici jednoho tisíce. Od října 2014 získalo také 28 stávajících členů seniorní titul FCCA a rozšířili tak počet seniorních členů asociace na 596. Slavnostní předávání diplomů novým členům proběhlo v Praze za účasti zástupkyně prezidenta ACCA, Alexandry Chin.

ACCA: Asociace má již více než 1000 členů
Foto: ACCA
Popisek: ACCA

Jako 1000. v pořadí získala titul ACCA Lucie Králová, CFO dceřiné společnosti Veolia Česká republika: „Cítím se poctěna, že jsem byla přijata v tak prestižní profesní organizaci, kterou ACCA beze sporu je. Dnešním dnem tedy končí mé více než tříleté studijní období, během kterého jsem měla jedinečnou příležitost setkat se s mnoha zajímavými lidmi a naučit se řadu nových věcí. Těším se na nové výzvy a možnosti, které s sebou členství v ACCA přináší.“

Od roku 2003 organizuje ACCA pro své členy pravidelné semináře, konference, obchodní snídaně a další akce, na kterých se mohou setkat nejen se zajímavými osobnostmi z byznysu, ale také se svými kolegy z finanční praxe.

„Překročení hranice tisíce členů je pro nás velkým milníkem. S každým dalším členem ACCA však narůstá nejen počet kvalifikovaných účetních, ale také naše zodpovědnost. Musíme i nadále udržovat a zdokonalovat úroveň našich vzdělávacích programů a rozšiřovat nabídku dalšího vzdělávání pro naše členy, abychom jim zajistili ty nejlepší podmínky pro to stát se úspěšným finančním profesionálem,“ řekla Kateřina Benešová, ředitelka ACCA pro Českou republiku, Slovensko a Maďarsko.

Kandidáti musí úspěšně složit 14 písemných zkoušek

K získání kvalifikace ACCA – a tedy i členství v organizaci ACCA – musí kandidáti úspěšně složit 14 písemných zkoušek z celkového počtu 16 předmětů, doložit minimálně tři roky relevantní praxe v oboru a absolvovat profesní etický program.

Za dobu působení v České republice získalo členství v ACCA již 1000 finančních profesionálů, z toho 596 finančních manažerů a ředitelů nosí seniorní titul FCCA. Ten se uděluje finančním profesionálům, kteří jsou součástí ACCA déle než pět let, absolvují další vzdělávací programy a dodržují etické kodexy. Celosvětově má ACCA jako největší mezinárodní profesní organizace účetních na 170 000 členů a 436 000 studentů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…