AČCKA: Od října do prosince vycestuje na delší pobyt 12 % Čechů

14.09.2022 17:56 | Tisková zpráva

Blízká exotika na podzim a v zimě – kam Češi cestují do 6 hod. letu

AČCKA: Od října do prosince vycestuje na delší pobyt 12 % Čechů
Foto: AČCKA
Popisek: AČCKA

Ani s koncem letních prázdnin Češi nepřestávají cestovat. Přesouvají se však více na jih a volí nejčastěji cílové země s kratším a přímým letem do 6–6,5 hodiny z ČR. 

Anketa

Kdo po vládním zastropování cen bude demonstrovat, bude demonstrovat jen za proruskou orientaci, tvrdí Kalousek. Má pravdu?

3%
97%
hlasovalo: 37252 lidí
Právě přímé spojení z ČR je klíčovým faktorem pro výběr destinace. Pro letošní zimní letový řád, který začíná koncem října, je plánovanou novinkou pravidelné přímé spojení se SunExpress do Turecka (a letoviska Antalye) 3x týdně a dále se SalamAir do Maskatu v Ománu (1x týdně). Čas ušetří cestujícím nejen přímý let, ale také více samoobslužných odbavení zavazadel na letišti.

Mimo Evropu se ročně vypraví na dovolenou 12 % českých turistů (ČSÚ, data za rok 2019). Od října do prosince bylo v roce 2019 realizováno necelých půl milionu zahraničních dovolených (4 a více přenocování). Pro cestovní kanceláře a agentury je důležité, že více jak polovina těchto cest je uskutečněna letecky a zájezdy či cestovní služby jsou nakupovány ve velké míře právě u cestovní kanceláře či agentury.

Podzimní pobyty se letos prodávají úspěšně, nicméně stále je nabídka zájezdů u CK/CA dostupná. Jiná situace panuje v případě vánočních a silvestrovských pobytů, které se postupně vyprodávají. Češi si po dvou letech útlumu chtějí dopřát dovolenou u moře a tento trend pokračuje i na podzim.

Žebříček nejoblíbenějších mimoevropských destinací do 6 hodin letu z ČR (dle prodejů v CK/CA):

Egypt
Spojené arabské emiráty
Kanárské ostrovy
Kapverdské ostrovy
Omán
Turecko
Izrael
Jordánsko

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …