AČCKA: Zahraničních dovolených se v prvním čtvrtletí uskutečnilo nejvíce od roku 2011

04.07.2017 10:51

Začátkem letošní sezony se uskutečnilo o 125 tis. cest do zahraničí více než v doposud nejsilnějším prvním čtvrtletí roku 2014.

AČCKA: Zahraničních dovolených se v prvním čtvrtletí uskutečnilo nejvíce od roku 2011
Foto: AČCKA
Popisek: AČCKA

Slibnou rekreační sezonu předznamenávají letošní první výjezdové statistiky. Až pětinový nárůst zájmu o předprodej zájezdů z počátku roku se nyní potvrzuje také v prvních oficiálních statistikách.

Celkový počet dovolených se v prvních třech letošních měsících držel na stejné úrovni jako v předchozím roce. Na úkor domácích pobytů však výrazněji vzrostl podíl zahraničních dovolených.

Ve sledovaném období čeští turisté v zahraničí realizovali o 195 tis. dovolených více než ve stejném období loňského roku. Téměř o stejný počet cest klesl zájem o dovolenou v ČR.

Asociace českých cestovních kanceláří a agentur (AČCKA) je české profesní sdružení subjektů cestovního ruchu, založené v roce 1991, které má v současné době více než 250 členů z řad subjektů cestovního ruchu. AČCKA, jako jediný zástupce za Českou republiku, je také členem ECTAA - asociace sdružující národní asociace cestovních kanceláří a cestovních agentur zemí Evropské unie (ZDE), účastní se zasedání a své členy pravidelně informuje o aktuálním dění z oblasti evropské legislativy.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…