AOPK ČR: Sport, lidi a příroda na horách

17.02.2021 8:35

AOPK ČR spolupracuje na projektu pro návštěvníky hor s názvem Peakpoint.

AOPK ČR: Sport, lidi a příroda na horách
Foto: red
Popisek: Agentura ochrany přírody a krajiny ČR

Ten má za cíl propojovat sport, lidi a přírodu.  Jeho jádrem je mobilní aplikace určená pro všechny turisty a fanoušky hor bez ohledu na jejich výkonnostní stupeň, dostupná ke stažení jak pro IOS, tak Android zdarma.  Její unikátní funkcí je ukládání (logování) výstupů na vrcholy hor, propojování  uživatelů a jejich motivace a inspirace k návštěvě hor.

„S autory aplikace jsme se shodli, že se do ní nedostanou vrcholy, kam je vstup kvůli ochraně vzácné přírody zakázaný. To považujeme za velmi důležité, protože jsou místa, kde by příroda měla mít přednost,“ informoval Tomáš Růžička z Agentury ochrany přírody a krajiny ČR.

Cílem projektu je však také podporovat společenskou odpovědnost v podobě podpory konkrétních projektů na ochranu přírody, do nichž se budou moci uživatelé aplikace zapojovat. AOPK ČR a autoři aplikace též podepsali memorandum o spolupráci. Aplikace je ke stažení zde.

AOPK ČR připravila pro turisty sérii výletů v chráněných krajinných oblastech na stránkách www.snamidoprirody.cz, kde prezentuje i pravidla chování v přírodě formou animovaných videí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…