AV ČR: Předsedkyně Akademie věd je Top ženou Česka

21.01.2020 15:44 | Zprávy

Již několik let se umisťovala na předních pozicích, a letošní ročník vyhrála. Vítězkou v kategorii Veřejná správa prestižní ankety Top ženy Česka se stala biochemička a předsedkyně Akademie věd ČR Eva Zažímalová.

AV ČR: Předsedkyně Akademie věd je Top ženou Česka
Foto: AV ČR
Popisek: Logo Akademie věd ČR

„Přesvědčovat veřejnost o důležitosti vědy a výzkumu je velmi těžká disciplína. Těžká proto, že většina vědeckých pracovníků je tak ponořena do svého oboru, že velmi těžko dovede prezentovat své výsledky formou, která je srozumitelná,“ říká předsedkyně ve videomedailonku s tím, že vítězství je pro ni velkou poctou a zároveň závazkem. „Chtěla bych pokračovat v nastavené koncepci a otevírat Akademii věd veřejnosti. Ráda bych více zviditelnila skvělou práci našich vědců,“ dodává Eva Zažímalová, která vede Akademii věd od roku 2017. Pět let také působila jako ředitelka Ústavu experimentální botaniky AV ČR, zaměřovala se na účinky zásadních rostlinných hormonů auxinů.

Ocenění si převzala v pondělí 20. ledna v prostorách Fóra Karlín, slavnostní ceremoniál moderoval Daniel Stach.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: Tisková zpráva

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Hezky napsané

Celý váš komentář ke státnímu svátku se mi líbil. Na konci píšete, že 28. říjen není jen datum. Je to připomínka, že když táhneme za jeden provaz, dokážeme všechno. Nemyslíte, že to je ale něco, co vy politici vůbec neděláte? Že se nejste schopni ani v dost zásadních věcech oprostit od vaší stranick...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: Jižní Čechy voní pečenou husou a mladým vínem

22:03 JCCR: Jižní Čechy voní pečenou husou a mladým vínem

Svatomartinské hody jsou tradičním vyvrcholením gastronomické sezóny.