Akademie věd ČR: Učitelé se učí i během prázdnin

07.09.2019 14:15

Tři desítky učitelů ze základních a středních škol se v srpnu 2019 zúčastnily tradičního Letního vědeckého kempu Akademie věd ČR. Na workshopech si pedagogové vyzkoušeli pokusy, které využijí při hodinách a laboratorních cvičeních se svými žáky. Zároveň získali průvodní didaktické materiály. Ty jim pomohou nové vědomosti uplatnit při výuce.

Akademie věd ČR: Učitelé se učí i během prázdnin
Foto: AV ČR
Popisek: Logo Akademie věd ČR

Kurzy chtějí obohatit způsob výuky, aby učitelé mohli s žáky probírané učivo ihned vyzkoušet při názorném pokusu a uvědomit si jeho využití v praxi. Připravené pokusy usnadní časově náročnou přípravu výuky. Zároveň si mohou pedagogové nové postupy předávat s kolegy, čímž se bude získané know-how mezi nimi rozšiřovat.

Kemp, který pořádá Divize vnějších vztahů SSČ AV ČR pod hlavičkou projektu Otevřená věda (ZDE), se konal v Jindřiši u Jindřichova Hradce od 12. do 24. srpna 2019. Rozdělen byl do tří samostatných třídenních turnusů zaměřených na chemii/biologii a matematiku/fyziku, třetí turnus patřil pedagogům prvního stupně základních škol. Účastníky čekala také exkurze do hvězdárny a planetária v Českých Budějovicích.

Role lektorů se ujali vědci z pracovišť Akademie věd ČR, odborníci na didaktiku z vysokých škol a také učitelé, kteří sdíleli své zkušenosti z vlastní praxe. Mezi lektory nechyběli například Květa Stejskalová z Ústavu fyzikální chemie J. Heyrovského AV ČR (ZDE), Miloš Tichý z Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích nebo Vanda Janštová z Přírodovědné fakulty UK.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

13:04 Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

Výsadbou nových stromů v obci Plchovice obnoví sad, který zde byl původně. A nejen to, nové stromy b…