Archiv bezpečnostních složek a Ústav pro studium totalitních režimů zvou na Den otevřených dveří

06.06.2017 20:35

Archiv bezpečnostních složek a Ústav pro studium totalitních režimů zvou na Den otevřených dveří ABS a ÚSTR, který se koná ve čtvrtek 8. června 2017 od 11 do 17 hodin.

Archiv bezpečnostních složek a Ústav pro studium totalitních režimů zvou na Den otevřených dveří
Foto: ustrcr.cz
Popisek: Ústav pro studium totalitních režimů ČR

Během Dne otevřených dveří ožijí příběhy  zachycené v archiváliích – tentokrát se seznámíte s osudy protirežimní organizace „Světlana“. Interaktivní vstupy zažijete jak během komentované prohlídky, tak na jejím konci.

Na pracovištích ABS Vás archivářky a archiváři seznámí s fungováním badatelny, zavedou Vás dodepozitářů, vysvětlí postup při lustracích i jejich úskalí a provedou Vás procesem digitalizacearchiválií. Uvidíte také práci restaurátorů a restaurátorek.

Pro návštěvy s dětmi bude připraven dětský koutek, kde se děti mohou seznámit s profesí archiváře, uložit si do depozitáře svoje výrobky, a archivovat je tak na věčné časy.

V budově na Braníku děti potěší speciální dětská prohlídková trasu „Po stopách odboje“inspirovaná jak archivářskou prací, tak dobou vzniku archiválií uložených v našem archivu. Děti si tak „zahrají“ na odbojáře a v rámci napínavého dobrodružství pak samy na sobě poznají, v jak nelehké době žili jejich rodiče, prarodiče či praprarodiče.

A navíc jako zvláštní překvapení pro příznivce geocachingu otvíráme u příležitosti Mezinárodního dne archivů speciální pražskou trasu po místech spojených s historií 20. století.

K dispozici budou i publikace Ústavu pro studium totalitních režimů.

Večer je vyhrazen přednášce na téma „Případ Světlana - proměny obrazu III. odboje“, která se koná od 18:30 v budově ABS Na Struze 3, Praha.
 
Kdy:       čtvrtek 8. června 2017, od 11 do 17 hodin (komentované prohlídky v každou celou hodinu, na pracovišti ABS v Brně-Kanicích prohlídky v 10 a 16 hodin)
Kde:       budovy ABS – Na Struze 3, Praha 1; Branické náměstí 2, Praha 4; Brno-Kanice 

Kompletní program najdete na webu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…