Armáda ČR: Čeští vojáci se připojili k charitativnímu běhu ve prospěch zraněných veteránů v Estonsku

11.12.2019 22:49

Dvě stě účastníků a 1700 eur vybraných formou startovného na podporu zraněných válečných veteránů – taková je bilance charitativního běhu na letecké základně Ämari v Estonsku, do kterého se zapojili i vojáci z České republiky. Běžci se vydali do terénu ve prospěch veteránů letos už v pátém ročníku.

Armáda ČR: Čeští vojáci se připojili k charitativnímu běhu ve prospěch zraněných veteránů v Estonsku
Foto: Armáda ČR
Popisek: Armáda ČR, logo.

Na letecké základně v Estonsku v současnosti slouží sedmdesátičlenná česká jednotka 3. úkolového uskupení Baltic Air Policing 2019. Český kontingent v Estonsku působí v rámci mise NATO pro zabezpečení vzdušného prostoru Baltských států, které nemají vlastní nadzvukové letectvo.

Čeští vojáci se s kolegy z dalších zemí rozhodli připojit k charitativnímu běhu. Vybrat si mohli ze dvou tratí - 2,2 km nebo 7,5 km. Většina českých vojáků vyrazila ve sportovním oblečení na delší trasu, druhá část se vydala na kratší úsek, a to ve výstroji jednotlivých vojenských profesí. Nechyběl mezi nimi například pilot v kombinéze a helmě nebo pyrotechnik ve speciálním odolném obleku. „K běhu pro válečné veterány jsme se rádi přidali a připojili se ke sbírce na dobrou věc. Jsou to naši kolegové a spojenci, takže jsme vůbec neváhali,“ uvedl velitel úkolového uskupení podplukovník Pavel Pavlík.

Do běhu se letos zapojilo přes 200 účastníků a celkově za pět uplynulých ročníků to bylo už 1500 vojáků – sportovců. „To znamená, že máme 1 500 lidí, kteří se starají o zraněné veterány a přejí si, aby se jim ve společnosti dařilo. Moc všem děkujeme!“ sdělil vedoucí pořadatel vrchní praporčík Estonských vzdušných sil Janis Jallai.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: V domovech pro lidi s duševním onemocněním nebo závislostí převládají potřeby zařízení nad potřebami klientů

22:17 Ombudsman: V domovech pro lidi s duševním onemocněním nebo závislostí převládají potřeby zařízení nad potřebami klientů

Návštěvy pracovníků Kanceláře ombudsmana v domovech se zvláštním režimem ukázaly, že život tamních o…