Armáda ČR: Více než stovka vojáků bude pomáhat policistům během předsednictví ČR v Radě EU

30.06.2022 17:05 | Tisková zpráva

Dnem 1. července 2022 vyčlení Armáda České republiky a Vojenská policie ve prospěch Policie ČR 120 vojáků v činné službě. Vojáci se budou podílet na bezpečnostním zajištění předsednictví České republiky v Radě EU. Jejich úkolem bude zajistit přepravu delegátů a provádět pyrotechnické a kynologické práce.

Armáda ČR: Více než stovka vojáků bude pomáhat policistům během předsednictví ČR v Radě EU
Foto: Armáda ČR
Popisek: Armáda ČR, logo.

K podpoře policie budou povoláni řidiči, pyrotechnici a psovodi z Pozemních a Vzdušných sil Armády ČR a Vojenské policie do 31. prosince 2022.

„Ke koordinaci plněných úkolů Armády ČR a Vojenské policie ve spolupráci s Policií ČR vznikne v kasárnách Praha – Ruzyně operační středisko. Jeho jádro budou tvořit příslušníci Velitelství pro operace, doplněné o vojáky pozemních a vzdušných sil. Centrum bude fungovat po dobu šesti měsíců,“ sdělil náčelník štábu Velitelství pro operace brigádní generál Václav Vlček.

Vojáci budou nasazeni v souladu s Nařízením vlády č. 144 ze dne 4. května 2022. Kromě vojáků posílí Policii ČR také 30 příslušníků Celní správy.

Armáda ČR má se zabezpečením podobných akcí zkušenosti již z minulých let. V roce 2002 se jednalo o Pražský summit NATO a v roce 2009 taktéž o předsednictví České republiky v Radě EU.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…