Armáda ČR: Vojáci 8. strážní roty dostali medaili a brzy pojedou domů

04.10.2017 21:23

Operační nasazení 8. strážní roty se blíží ke konci. Na afghánskou základnu Bagram již přiletěla první část 9. strážní roty, která převezme plnění operačního úkolu v provincii Parwan během několika dní. Nová rotace s sebou přivezla také dárkové balíčky, které už tradičně posílá česká veřejnost vojákům nasazeným v zahraničních operacích.

Armáda ČR: Vojáci 8. strážní roty dostali medaili a brzy pojedou domů
Foto: Armáda ČR
Popisek: Armáda ČR, logo.

Balíčky, které obsahují sladkosti, kávu, oříšky a podobně vojáci přivítali s velkým nadšením. Tímto by příslušníci 8. strážní roty rádi poděkovali všem známým, kamarádům, ale i ostatním občanům, kteří si vzpomněli na naše vojáky, kteří jsou nasazeni na různých místech mimo Českou republiku.

Součástí předávání operačního úkolu mezi 8. a 9. strážní rotou byla i návštěva guvernéra oblasti Kapisa za účelem rozvoje další spolupráce. Kromě obou velitelů se jí zúčastnil i velitel 15. úkolového uskupení Armády České republiky v operaci Resolute Support plukovník Daniel Zlatník.

Profesionální přístup

„Velmi si vážím toho, že vaši vojáci pomáhají vytvářet a udržovat bezpečné prostředí v naší zemi. Rovněž jsem potěšen vaší vstřícností a citem pro naši kulturu a tradice,“ řekl Sayed Mohammad Hashimi. V závěru návštěvy převzal z rukou velitele 8. strážní roty dar jako důkaz poděkování za vstřícné jednání a pomoc při řešení nečekaných událostí.

U příležitosti Dne české státnosti byli vojáci 8. strážní roty dekorováni medailí NATO „Non Article 5“. Tohoto slavnostního aktu se zúčastnila zástupkyně velvyslance České republiky v Afghánistánu Nora Jurkovičová a velitel 15. úkolového uskupení plukovník Daniel Zlatník.

Za americkou stranu byl přítomen velitel úkolového uskupení TF Spartan podplukovník Stephen Philips, který českým vojákům poděkoval za profesionální přístup a obětavou práci v průběhu nasazení v zahraniční operaci. Vybraní představitelé koaličních partnerů byli za spolupráci s českou jednotkou současně dekorovaní resortní medailí „Za službu v zahraničí III. stupně“ a pamětní medailí 8. strážní roty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

11:59 ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

Číslo týdne