Asociace soukromého zemědělství: Sedláci přijedou hájit svobodu a demokracii

13.11.2019 14:52

Slib přijít opět na Letenskou pláň v případě, že se premiér Andrej Babiš a prezident Miloš Zeman nezačnou chovat slušně a odpovědně, který dal 300 tisícům přítomných na červnové demonstraci předseda Asociace soukromého zemědělství ČR (ASZ ČR) Jaroslav Šebek, bude splněn.

Asociace soukromého zemědělství: Sedláci přijedou hájit svobodu a demokracii
Foto: ASZ
Popisek: Asociace soukromého zemědělství

Sedláci, kteří mají ještě v živé paměti dobu totality, jež pro ně znamenala dlouhé roky nesvobody a systematickou likvidaci selského stavu, jsou velmi znepokojeni společenskou situací v naší zemi. Připojují se proto k postojům široké veřejnosti organizované spolkem „Milion chvilek pro demokracii“. Sobotní připomínku 30 let od sametové revoluce a demonstraci za svobodu a demokracii na pražské Letné podpoří mimo jiné i výjezdem několika traktorů a jasným vystoupením.

„Naše selské rody mají své velmi neblahé zkušenosti s násilnou kolektivizací venkova - tedy s jedním z konkrétních projevů toho, co se může stát, když lidé ve společnosti svá podstatná občanská práva a povinnosti podcení nebo dokonce ignorují a spoléhají se, že se nic špatného nemůže stát, anebo že to za ně někdo vyřeší. Sedlákům sdruženým v ASZ ČR však není jedno, kam se dnes věci ubírají a nehodlají mlčet. To že v sobotu přijedeme z našich statků a vesnic znovu, je pro nás samozřejmostí,“ říká předseda ASZ ČR Jaroslav Šebek.

Asociace soukromého zemědělství ČR je dobrovolnou stavovskou a profesní organizací soukromých zemědělců v České republice. Veškerá její činnost vychází z respektování starých selských tradic a přesvědčení o perspektivě rodinných farem jako základu moderního evropského zemědělství a živého venkova. Počet členů Asociace soukromého zemědělství ČR činí 7 500 sdružených v současné době v 41 regionálních a 9 členských organizacích plošně po celém území země. Tyto podniky obhospodařují necelých 40 procent zemědělské půdy v ČR a podílí se zhruba čtvrtinou na celkové tvorbě zemědělského HDP. Více informací ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ÚOHS: SC Czech může posílit v oblasti kovodělného průmyslu

16:46 ÚOHS: SC Czech může posílit v oblasti kovodělného průmyslu

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil ve zjednodušeném řízení spojení soutěžitelů, v jehož dů…