Autodesk oznámil plán akvizice společnosti Delcam, vedoucího poskytovatele CAM softwaru

25.11.2013 14:00

Společnost Autodesk oznámila svůj záměr získat akvizicí společnost Delcam, jednoho z globálních lídrů v oblasti vývoje a dodávek softwaru pro odvětví průmyslové výroby.

Autodesk oznámil plán akvizice společnosti Delcam, vedoucího poskytovatele CAM softwaru
Foto: autodesk.cz
Popisek: Autodesk - logo

Autodesk plánuje zaplatit 20,75 liber za akcii neboli částku přibližně 172 milionů liber v hotovosti. Transakce je předmětem obvyklých schvalovacích procesů včetně regulačních schválení a její finalizace je plánována na první čtvrtletí roku 2014.

„Jsme svědky velmi důležitého kroku na naší cestě k poskytování komplexní podpory výrobním odvětvím,“ řekl Carl Bass, prezident a CEO společnosti Autodesk. „Autodesk a Delcam budou spolupracovat na dalším vývoji a implementacích technologie pro digitálně řízenou výrobu.“  

Centrála společnosti Delcam, která je jedním z vedoucích globálních dodavatelů vysoce kvalitních CAD/CAM řešení a řešení pro průmyslové měření ve výrobním průmyslu, sídlí v Birminghamu ve Velké Británii. Škála jejího softwaru pro konstrukci, výrobu a inspekci přináší kompletní automatizované CAD/CAM řešení pro řadu odvětví od leteckého průmyslu až po výrobu hraček a sportovního zařízení. Společnost má více než 30 poboček po celém světě, přibližně 600 zaměstnanců, obrat za fiskální rok 2012 činil 47,1 milionů liber a její akcie jsou obchodovatelné na Londýnské burze London Stock Exchange.

„Jsem nadšen z nových příležitostí, které vyplynou z kombinace technologií Delcam a Autodesk a tímto způsobem vytvořené platformy, která bude sloužit výrobním zákazníkům obou firem,“ říká Clive Martell, CEO společnosti Delcam. „Tato nabídka je uznáním potenciálu firmy Delcam. Akcionářům poskytuje atraktivní příležitost uvědomit si hodnotu svého současného majetku a našim zaměstnancům a partnerům zároveň otevírá další příležitosti v rámci širší platformy skupiny Autodesk.“

O společnosti Autodesk

Autodesk pomáhá lidem podporovat svou představivost, navrhovat a vytvářet lepší svět. Každý od profesionálních designérů, přes konstruktéry a architekty až po digitální umělce, studenty a nadšence používá software Autodesk k posílení své kreativity a řešení důležitých výzev. Pro více informací navštivte prosím: autodesk.cz.

Autodesk a logo společnosti jsou registrované ochranné známky nebo ochranné známky společnosti Autodesk, Inc., a/nebo poboček firmy ve Spojených státech a/nebo v dalších zemích. Academy Award je registrovaná ochranná známka Akademie filmových umění a věd. Všechny ostatní názvy značek, produktů nebo ochranných známek náleží příslušným majitelům. Společnost Autodesk si vyhrazuje právo kdykoli bez upozornění pozměnit nabídku, specifikace a ceny svých produktů a služeb a nezodpovídá za typografické nebo grafické chyby, které se mohou v tomto dokumentu vyskytnout.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…