Bezpečnostní rada státu obnovuje udělování Ceny Jaroslava Jandy

15.12.2014 19:59

Bezpečnostní rada státu obnovuje udělování Ceny Jaroslava Jandy. Ocenění mohou získat jednotlivci i kolektiv za významný přínos v oblasti bezpečnostní politiky České republiky.

Bezpečnostní rada státu obnovuje udělování Ceny Jaroslava Jandy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova Úřadu vlády ČR

Cena Jaroslava Jandy byla udělována v letech 2002 až 2006 a nyní se opět obnovuje její udělování. Do soutěže mohou být přihlášena publikovaná i nepublikovaná díla z oblasti bezpečnostní a obranné politiky České republiky nebo osobnosti, které aktivně pracují v bezpečnostní komunitě či významně přispěli celoživotní prací v oblasti bezpečnostní a obranné politiky a její osvěty.

Návrhy na ocenění předkládají ministři, vedoucí ústředních samosprávních úřadů a jiných státních orgánů, hejtmani krajů, primátor hlavního města Prahy a občanská sdružení.

Uzávěrka přihlášek je 31. ledna 2015. Ceny budou uděleny v březnu 2015 při příležitosti 16. výročí vstupu České republiky do Organizace Severoatlantické smlouvy (NATO).

Nositeli ceny jsou například profesor Otto Pick, student politologie Jan Závěšický, diplomat Karel Kovanda nebo bývalý starosta Českého Krumlova Antonín Princ.

Plukovník Jaroslav Janda (1932-1997) byl voják, politik a vědecký pracovník v oblasti organizace a řízení bezpečnostní a vojenské strategie. Pro odpor k okupaci Československa v roce 1968 musel opustit armádu. Až v 90. letech minulého století se mohl opět věnovat strategickému vojenství a sociálnímu řízení v podmínkách ozbrojených sil a v bezpečnostní politice. Je autorem desítek odborných prací.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlada.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…