ČD Cargo: 216. Žofínské fórum ve znamení moderní železniční dopravy

26.11.2017 20:40

21.listopadu 2017 se na pražském Žofíně uskutečnilo další diskuzní fórum, jehož nosným tématem letos byla podoba železnice v 21.století.

ČD Cargo: 216. Žofínské fórum ve znamení moderní železniční dopravy
Foto: red
Popisek: ČD Cargo

Zatímco příspěvky většiny účinkujících, mezi kterými nechyběl ani 1.náměstek ministra dopravy Tomáš Čoček, byly zaměřeny na osobní dopravu a vysokorychlostní infrastrukturní projekty, předseda představenstva ČD Cargo pan Ivan Bednárik upozornil, že i železniční nákladní doprava má v 21.století své místo, i když její role na dopravním trhu se postupně mění.

V dávné minulosti musela být železnice schopna přepravit ohromné množství zboží, dnes zákazníci požadují rychlost, spolehlivost a kvalitu. Musíme umět garantovat dobu přepravy, nabízet zákazníkům produkty konkurenční k asfaltu a používat moderní technologie“, řekl ve svém vystoupení Ivan Bednárik.

Zajímavé byly i dotazy účastníků mířící na téměř všechny prezentující odborníky. Za zmínku rozhodně stojí dotaz týkající se vysoké finanční náročnosti implementace evropských opatření, např. ETCS, na který odpověděl výkonný ředitel CER, pan Libor Lochman. Jeho odpověď však bohužel nebyla příliš konkrétní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

10:17 Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

Z blízkosti kolejí zmizelo v minulých měsících v přepočtu dalšího téměř půl milionu stromů. To je vý…