ČD: Upozornění pro cestující

24.02.2015 7:36

Vybrané vlaky SuperCity Pendolino budou ve dnech 24. až 26. 2. 2015 z provozních důvodů vedeny náhradní soupravou složenou z modernizovaných vozů klasické stavby známých z vlaků EuroCity...

ČD: Upozornění pro cestující
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Vlaky SuperCity 502 a 509 dne 24. 2. 2015, vlaky SuperCity 503, 508 a 511 dne 25. 2. 2015 a vlak SuperCity 516 dne 26. 2. 2015 budou z provozních důvodů vedeny místo elektrické jednotky řady 680 náhradní soupravou složenou z modernizovaných vozů klasické stavby známých z vlaků EuroCity.

Ve vlaku bude řazen vůz 1. třídy s bistrem a vozy 2. třídy. V těchto vlacích nebude umožněna přeprava jízdních kol a přeprava cestujících na vozíku. Dále nebude k dispozici tichý oddíl, služba bezdrátového připojení k internetu a palubní portál.

Denní tisk bude cestujícím k dispozici zdarma v 1. i ve 2. třídě. Cestujícím v 1. třídě bude bezplatně poskytnut jeden studený nápoj (balená voda). Všechny uvedené vlaky zůstávají z důvodu garance místa k sezení nadále povinně místenkové. Místenku SC však nabízíme z důvodu změny soupravy pro 1. i 2. třídu za 0 Kč. Zajistit si ji můžete standardně prostřednictvím eShopu ČD, mobilní aplikace Můj vlak, pokladních přepážek ČD nebo prostřednictvím služby TeleTiket.

Všichni cestující, kteří si již do některého z těchto vlaků zakoupili místenku SC za standardní nebo akční cenu, mají v souladu se Smluvními přepravními podmínkami Českých drah pro veřejnou drážní osobní dopravu (SPPO) nárok na návratek ceny zaplacené místenky. O vyplacení návratku lze požádat u kterékoliv pokladní přepážky ČD.

Pokud byla místenka hrazena platební kartou, je podmínkou pro vyřízení uplatnění práva z přepravní smlouvy vybavení pokladní přepážky terminálem pro příjem platebních karet a předložení platné platební karty, kterou byl doklad uhrazen. Návratek bude poukázán na účet vázaný k této platební kartě. Návratek ceny místenky SC hrazené elektronickou peněženkou ČD (EPIK) bude poukázán na účet elektronické peněženky.

Všem cestujícím se za tuto změnu velmi omlouváme a děkujeme za pochopení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: České dráhy

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: Noví čeští velvyslanci zamíří do Turecka a Švýcarska

16:08 Ministerstvo zahraničí: Noví čeští velvyslanci zamíří do Turecka a Švýcarska

V následujících měsících vyšle česká diplomacie nové velvyslance do Ankary a do Bernu.