ČD: Vyzkoušejte spojení na novém úseku trati Krásný Jez – Horní Slavkov-Kounice

08.08.2013 20:27

O všech srpnových sobotách a nedělích včetně neděle 1. září pojedou vlaky na znovuotevřeném úseku Ležnice – Krásný Jez na trati Loket – Krásný Jez. Zastávka Ležnice nese nově název Horní Slavkov-Kounice. Na trať se tak po šestnácti letech vrátí osobní i nákladní železniční doprava.

ČD: Vyzkoušejte spojení na novém úseku trati Krásný Jez – Horní Slavkov-Kounice
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Prázdninový víkend je ideální například pro cyklovýlety. Je možné zapůjčit si kolo v půjčovně ČD v Karlových Varech, dojet přímým spojem až do Horního Slavkova-Kounice a vlakem zvládnout více než 300metrové převýšení z Krásného Jezu do Horního Slavkova. Zde je možné navštívit vyhlídkovou věž, která je vzdálená pět minut jízdy na kole od konečné zastávky. V nedalekém Krásně je k vidění Hornické muzeum. Dalším cílem turistů a cyklistů je Loket, kam se lze dostat  pozvolným sjezdem. V Lokti je možné dále pokračovat po páteřní cyklostezce podél Ohře z Chebu do Karlových Varů.

K původním místům v Karlových Varech, Mariánských Lázních, Chebu a Sokolově, přibyly v loňském roce ještě půjčovny ve Františkových Lázních, Nejdku a Lokti, letos je nově otevřená půjčovna v Aši, takže počet míst vzrostl na osm. Cyklopůjčovny ČD v Karlovarském kraji provozuje Krajské centrum osobní dopravy ČD Karlovy Vary od roku 2011 jako společný projekt Karlovarského kraje a Českých drah. K dispozici je 40 trekingových nebo horských kol v dámské i pánské verzi, včetně dětských bicyklů a 4 elektrokol. Výhodná je i cena výpůjčného. Poskytují se slevy pro držitele In-karty ČD i v případě vícedenní výpůjčky. Navíc na vybraných tratích je možné vypůjčené kolo přepravovat zdarma. Největší výhodou ale je, že cestující mohou vrátit kolo jinde, než si ho půjčili.

„Na části obnovené trati Krásný Jez – Loket Karlovarský kraj objednává tři páry osobních vlaků. Vlaky pojedou ve dnech hlavních školních prázdnin vždy v sobotu, v neděli a v neděli 1. září,“ upřesnil Vladimír Omelka, ředitel Krajského centra osobní dopravy Českých drah v Karlových Varech.

V úseku Karlovy Vary – Horní Slavkov-Kounice se přiznává všem cestujícím pro jednosměrné a zpáteční jízdenky zákaznické jízdné IN 25 % bez prokázání nároku (neplatí pro samostatné jízdy Karlovy Vary dolní nádraží – Karlovy Vary). Tato nabídka platí pouze při odbavení ve vlacích ČD na této trati a u pokladních přepážek ČD v železničních stanicích Karlovy Vary a Karlovy Vary dolní nádraží.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: České dráhy

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…