ČD zmodernizují až 93 vozů pro mezistátní vlaky EuroCity a InterCity

05.05.2014 9:05

České dráhy zmodernizují až 93 vozů pro mezistátní vlaky EuroCity a InterCity. Společnost aktuálně vypsala dvě výběrová řízení na modernizaci vozů nejvyšší třídy pro rychlost 200 km/h pro mezistátní provoz vlaků EC/IC.

ČD zmodernizují až 93 vozů pro mezistátní vlaky EuroCity a InterCity
Foto: red
Popisek: ČD - logo

V rámci prvního výběrového řízení bude modernizováno až 71 vozů z produkce společnosti Siemens registrovaných v ČR. Jsou to vozy 1. a 2. třídy a vozy restaurační. Během modernizace dojde např. k revitalizaci interiérů zahrnujících např. přečalounění sedaček, v některých vozech k jejich úplné výměně, revitalizace vnitřního obložení, dosazení nových koberců, revitalizace buňek WC, dále bude na vozy dosazen elektronický informační systém, budou vybaveny Wi-Fi pro připojení k internetu, dojde k úpravám klimatizačních jednotek a u vybraných vozů také k výměně zařízení CZE (centrální zdroj energie, slouží k zásobení vozu elektrickou energií).  

Vozy jsou již z výroby tlakotěsné, klimatizované, určené pro rychlost 200 km/h, s uzavřeným systémem WC, jsou na nich dosazeny elektrické zásuvky 230 V pro napájení drobné elektroniky cestujících. První série těchto vozů byla dodána ve druhé polovině 90. let.          

Druhé výběrové řízení se týká modernizace 22 vozů 2. třídy řady Bmz registrovaných v Rakousku. Z větší části u nich půjde o úpravu na nové řady vozů Bmpz, tedy velkoprostorový vůz 2. třídy, a na řadu Bbdmpz, tedy na multifunkční velkoprostorový vůz 2. třídy s bezbariérovým vybavením (místa pro vozíčkáře, bezbariérové WC), možností přepravy jízdních kol a se stanovištěm pro vlakovou četu. V obou případech bude oddíl pro cestující přestavěn na velkoprostorový, vozy dostanou nové sedačky, elektronický informační systém, Wi-Fi připojení k internetu, dosazena bude nová klimatizace a zařízení CZE. Vozy budou vybaveny el. zásuvkami 230 V pro napájení drobné elektroniky cestujících.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: České dráhy

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…