CE FMCG kupuje společnost FRUTA Podivín, a.s.

19.02.2024 16:33 | Komerční článek

CE FMCG a.s. ve čtvrtek 15. 2. podepsala s potravinářskou skupinou Orkla Foods Česko a Slovensko smlouvu o odkupu společnosti FRUTA Podivín, a.s. Transakci nyní musí před jejím dokončením posoudit ÚOHS. Cena transakce je neveřejná.

CE FMCG kupuje společnost FRUTA Podivín, a.s.
Foto: CE Industries
Popisek: CE Industries - logo

CE FMCG a.s. je součást průmyslové skupiny CE Industries a.s. vlastněné českým podnikatelem Jaroslavem Strnadem. Orkla Foods Česko a Slovensko a.s. je součástí globálně působící průmyslové investiční skupiny Orkla sídlící v Norsku.

Andrej Čírtek, tiskový mluvčí CE Industries a.s., uvádí: „Strategií CE Industries je růst i v segmentu FMCG a specificky v potravinářství, ve kterém vlastní například společnosti Kaumy nebo Kávoviny. Fruta Podivín je výrobce potravin s dlouhou tradicí. Ve Frutě chceme zachovat výrobu současného portfolia kvalitních českých potravin a s ní spojená pracovní místa. Naším záměrem je její dlouhodobý rozvoj.“

„Dokončení prodeje umožňuje společnosti Orkla Foods Česko a Slovensko soustředit se na rozvoj svých klíčových značek jako Vitana, Májka, Hamé nebo Simply Fresh a dále tak posílit svou pozici na českém trhu. Jsme rádi, že Fruta Podivin získává silného vlastníka, který v Podivíně zachová tradici potravinářské výroby a zaměstnanost,“ uvádí Martin Frýdl, tiskový mluvčí Orkla Foods Česko a Slovensko.

Součástí transakce je i prodej značek Hamánek, Cvrček a Fruta.

Fruta Podivín se prodává jako podnik za plného provozu, smlouvy se zaměstnanci společnosti proto zůstávají nedotčeny.

Kupující a prodávající se dohodli, že do vyjádření ÚOHS a následného vypořádání transakce nebudou poskytovat další informace nad rámec této tiskové zprávy.

O CE Industries

CE Industries je průmyslový holding podnikající na evropských trzích v železniční dopravě, recyklaci surovin, energetice a v oblasti FMCG – Potraviny a drogerie. V segmentu FMCG vlastní společnosti BEOHEMIJA D.O.O. (srbský výrobce tekutých a práškových detergentů a čistících prostředků pro domácnost), BEOHEMIJA CS s.r.o. (český výrobce čistících prostředků pro domácnost i profesionální využití), Kaumy (český výrobce zdravých potravin) a Kávoviny (český výrobce cereálních nápojů, kakaa a mletých obilovin). CE Industries dosáhlo v roce 2022 tržeb 10 miliard Kč a zaměstnává ve svých podnicích Česku, na Slovensku, v Chorvatsku a Srbsku přes 2500 lidí.

O Orkla Foods Česko a Slovensko

Orkla Foods Česko a Slovensko, která vznikla spojením Vitana, a.s. a Hamé s.r.o. je od roku 2018 součástí mezinárodní skupiny Orkla Foods Europe – předního dodavatele značkového spotřebního zboží ve Skandinávii, v Pobaltí a ve střední Evropě. V současnosti zaujímá pozici druhého největšího výrobce balených potravin v Česku a pátého na Slovensku. Své produkty vyváží do 63 zemí světa. Po ukončení této transakce bude vyrábět své produkty v 8 závodech v České republice. Obrat integrovaného uskupení v roce 2022 přesáhl 8,2 miliardy Kč a své produkty vyváží do 63 zemí celého světa.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…