ČEZ: Informační centrum Obnovitelných zdrojů a elektrárny zažily rušný víkend

14.05.2013 9:09

Sobotní akce Den vody a nedělní Den rodiny v Hradci Králové přilákaly 388 návštěvníků do Informačního centra Obnovitelných zdrojů a malé vodní elektrárny Hučák. Den otevřených dveří byl současně na třech malých vodních elektrárnách Les Království, Pastviny a Spálov, které navštívilo přes 1 300 zájemců.

ČEZ: Informační centrum Obnovitelných zdrojů a elektrárny zažily rušný víkend
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

 

Sobotní a nedělní den otevřených dveří v Informačním centru a na malé vodní elektrárně Hučák v Hradci Králové byl velmi úspěšný. Pro velké i malé návštěvníky připravili průvodci projekci filmu  „Malé vodní elektrárny na Labi“, zájemci měli možnost navštívit malou vodní elektrárnu Hučák, která v loňském roce oslavila 100 let od uvedení do provozu. Lákadlem nejen pro malé návštěvníky, ale i pro dospělé, byla interaktivní expozice obnovitelných zdrojů věnovaná výrobě elektrické energie. K nejoblíbenějším atrakcím patřil model tornáda, model využití solární energie a model využití síly větru. Sběratelé si mohli zakoupit turistickou známku a novou turistickou vizitku.
 
V sobotu u příležitosti Dne vody, byly pro veřejnost otevřeny i malé vodní elektrárny Les Království na řece Labi, Pastviny na řece Orlici a Spálov na řece Jizeře. Obrovský zájem hlavně o elektrárnu Les Království s pohádkovou přehradou, překvapil i samotnou obsluhu. Elektrárnu si prohlédlo rekordních 700 návštěvníků.  O nic hůře na tom nebyly Pastviny, ty si prohlédlo 600 zájemců o exkurzi.
 
Malé vodní elektrárny společnosti ČEZ Obnovitelné zdroje lze najít například na Labi, Divoké Orlici, Mži, Vydře, Chrudimce, Moravě a Svratce.Nejstarší elektrárnou je MVE Čeňkova pila na Šumavě s instalovaným výkonem 100 kW a rokem vzniku 1912. V regionu východních Čech společnost provozuje osm malých vodních elektráren – Hradec Králové, Les Království, Pardubice, Pastviny, Práčov, Předměřice, Přelouč a Spálov.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČEZ

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

20:48 SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

Ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv se 1. května 2024 stal MUDr. Tomáš Boráň. Na základě vý…