ČEZ: Jaderná elektrárna bude patřit vysokoškolákům

03.09.2012 10:22

První 2 týdny v září proběhne v Jaderné elektrárně Dukovany odborná stáž, Letní univerzita. 30 vybraných studentů a 3 pedagogové technických vysokých škol z celé České republiky dostanou výjimečnou možnost poznat chod elektrárny.

ČEZ: Jaderná elektrárna bude patřit vysokoškolákům
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Letní univerzita je stáž, která umožňuje vysokoškolákům poznat, jak se „dělá“ jaderná energetika, elektřina, v praxi. Kromě přednášek čekají studenty i pedagogy především exkurze a odborné besedy se zaměstnanci.

Letošní 4.ročník Letní univerzity bude patřit i novým tématům jako výstavba nových jaderných bloků v ČR nebo elektromobilita. Studenti budou mít dokonce po celou dobu stáže,  k dispozici a vyzkoušení 2 elektromobily.

Program zakončí 14.9. přednáška předsedkyně SÚJB Dany Drábové a přítomnost významných hostů z partnerských univerzit i ze Skupiny ČEZ.

„Získal jsem nový náhled na jádro a hlavně bezpečnost jaderného průmyslu. Účast na Letní univerzitě je pro mě prestižní záležitostí, která mi dá lepší šanci najít uplatnění ve Skupině ČEZ“  zhodnotil účast jeden ze studentů v minulém ročníku Letní univerzity. Doufáme, že i letos bude stáž pro mladé techniky zajímavá a jako každý rok se pak až polovina absolventů stane našimi novými kolegy.

Ing. Petr Spilka, tiskový mluvčí ČEZ, a. s., Jaderná elektrárna Dukovany

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČEZ

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…