ČEZ: Jsme v terénu, na obnovení dodávky elektřiny všem zákazníkům pracujeme

22.12.2023 9:29 | Tisková zpráva

Pernou noc i ráno mají za sebou energetici z ČEZ Distribuce. Aktuálně k 8. hodině ráno dispečink ČEZ Distribuce evidoval 46 poruch na vedení vysokého napětí, další desítky poruch na vedení nízkého napětí. Bez elektřiny bylo 12 tisíc odběrných míst na našem zásobovacím území.

ČEZ: Jsme v terénu, na obnovení dodávky elektřiny všem zákazníkům pracujeme
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Nejhorší situace z pohledu počtu omezených odběrných míst je v kraji Karlovarském (přes 4700 odběrných míst na Chebsku) a v kraji Plzeňském (3600 odběrných míst na Domažlicku a Klatovsku). Dále evidujeme bez napětí zhruba tisícovku odběrných míst v kraji Olomouckém, další tisícovku v kraji Královehradeckém. Dalších zhruba 800 odběrných míst pak v kraji Pardubickém a kolem 500 odběrných míst v kraji Středočeském. Běžná poruchovost a minimální počet odběratelů bez elektřiny jsou na severu Čech i v kraji Moravskoslezském a Vysočina.

Anketa

Vadí vám chování Andreje Babiše v TV debatách a v Poslanecké sněmovně?

8%
90%
hlasovalo: 43733 lidí

Jsme v terénu, pracujeme na obnovení dodávky elektřiny všem zákazníkům.

Nejhorší situace nastala ve čtvrtek 21. 12. v 21 hodin, kdy jsme na našem zásobovacím území evidovali přes 80 tisíc domácností bez elektřiny a řešili jsme na 80 poruch vysokého napětí a další desítky poruch na nízkém napětí.

Pracovníci poruchových čet okamžitě vyjížděli do terénu a pracovali na obnovení dodávky elektřiny. Práci stěžoval silný vítr i sněžení. Nejčastější příčinou poruch byl pád stromů a větví do vedení. Docházelo k přetrhání vodičů, poškození izolátorů.

V případě hlášení poruch je možné využít aplikaci PROUD, webový portál www.bezstavy.cz (který využilo od včerejšího večera dosud 12 tisíc uživatelů) nebo bezplatnou linku 800 850 860.

Call centrum ČEZ Distribuce odbavilo 21. 12. do půlnoci 1561 hovorů. Dalších asi 2350 hovorů odbavila virtuální asistentka EMA. Od půlnoci dosud call centrum odbavilo 516 hovorů a EMA dalších 556 hovorů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

16:13 Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohr…