ČEZ: Naučná stezka i nová parková úprava bude sloužit dětem ze Skuhrova

27.11.2012 9:01

Projekt „Procházka historií“ podpořila Nadace ČEZ částkou 100 tis. korun. Děti z mateřinky ve Skuhrově nad Bělou tak budou mít k dispozici obnovený park i s vycházkovými trasami po naučných stezkách.

ČEZ: Naučná stezka i nová parková úprava bude sloužit dětem ze Skuhrova
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Park a venkovní prostory nebudou využívat jen děti z MŠ Sluníčko, kterých je ve školce 55, ale i žáci vedlejší základní školy a celý zrekonstruovaný areál bude sloužit také veřejnosti.

 „Snažíme se zlepšit zázemí mateřské školky. Pro děti chceme vybudovat a obnovit celý rozsáhlý park, odpočinková zákoutí a současně vybudujeme i naučné vycházkové trasy, které umožní dětem poznat prostředí v minulosti velice zajímavé. Vycházkové trasy plánujeme propojit s již existující „Česko-finskou naučnou stezkou“, která dovede děti přes les s potůčkem a polními cestami mimo frekventované komunikace až k rybníku,“ nadšeně říká starosta Skuhrova Milan Bárta.

Celá trasa bude označena popisovými tabulemi s označením rostlin, ptáků a zvěře. V zimě zde děti budou moci sáňkovat a užívat si zimy. „Děkujeme Nadaci ČEZ za podporu a finanční prostředky, bez kterých bychom projekt nebyli schopni zrealizovat. Cílem projektu je vést děti k pozitivnímu vztahu k přírodě a současně jim dopřát dostatek pohybových aktivit. Doufáme, že cestu si sem najdou i rodiče a společně s dětmi tu budou trávit co nejvíce volného času,“ říká ředitelka MŠ a ZŠ Mgr. Hana Brandejsová.

reklama

autor: ČEZ

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

13:04 DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) začne od středy 17. dubna 2024 od brzkých ranních hodin s opravou…