ČEZ: Podzimní Průvan v šatníků energetiků byl opět věnován maminkám a dětem z azylového Domova sv. Máří Magdalény

05.11.2023 20:29 | Tisková zpráva

Stejně jako před rokem a během letošního května i teď v listopadu provětrali doma energetici napříč Skupinou ČEZ své šatníky.

ČEZ: Podzimní Průvan v šatníků energetiků byl opět věnován maminkám a dětem z azylového Domova sv. Máří Magdalény
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

V děčínské centrále ČEZ Distribuce tak shromáždili bezmála 100 kg mírně obnošeného, zánovního, ale i zcela nového dámského, dětského a pánského ošacení. Mezi darovanými věcmi nechyběly ani kabelky, dámská obuv a  dvě velké krabice plné rozličného kuchyňského skla a porcelánu. Vše ještě téhož dne skončilo v azylovém Domově sv. Máří Magdaleny v Jiřetíně pod Jedlovou, který spadá pod Diecézní charitu Litoměřice. 

Anketa

Souhlasíte s tím, že koalice SPOLU jde společně i do eurovoleb?

3%
17%
hlasovalo: 38498 lidí

„V dnešní době jsme opravdu rádi za jakoukoliv pomoc, ať již je přímo finanční, případně potravinová nebo materiální. Vždy uvítáme vše, co můžeme dál sloužit našim maminkám a dětem, jimž poskytujeme azyl. Děkujeme všem, že si na nás již potřetí vzpomněli. Co se týče ošacení pro muže, některé odrostlejší děti jsou už v pubertálním věku. Chtějí se už oblékat jako dospělí, takže vyzkoušíme a uvidíme. Co se nám nebude hodit, předáme diecézi do litoměřickému šatníku pro bezdomovce,“ kvitovala Marcela Dvořáčková, vedoucí azylového domova, pomoc energetiků ze Skupiny ČEZ. Loňský předvánoční a letos jarní a podzimní „Průvan v šatníku“ vynesly Domovu svaté Máří Magdalény již zhruba 400 kg různého ošacení, textilních doplňků, povlečení, dek, kabelek, desítky párů bot, dále nějaké potřeby pro domácnost, hygienické potřeby, sladkosti a podobně.

Domov sv. Máří Magdaleny Jiřetín pod Jedlovou poskytuje dočasný azyl zejména maminkám se sníženými mentálními schopnostmi, obětem domácího násilí a jejich dětem. Jedná se tedy o pobytovou sociální službu pro osamělé matky s dětmi, případně těhotné ženy (v obou případech zletilým i nezletilým), které se ocitly v nepříznivé sociální situaci spojené se ztrátou bydlení. Jeho provoz je přizpůsoben práci s rizikovou skupinou obyvatel a nesupluje funkci jiných ústavů a zařízení jakými jsou záchytná stanice, psychiatrická léčebna, zdravotnická zařízení, kontaktní a poradenské centrum a další.

Hlavním cílem sociální služby je podpora klientek v samostatném způsobu života prostřednictvím  poskytnutím pocitu bezpečí před agresivním partnerem či před nepřijatelnými podmínkami stabilizací psychického stavu a psychické rovnováhy; jejich příprava na přechod do budoucího vlastního bydlení; pomoc při rozpoznávání priorit ve vedení domácnosti a hospodaření s vlastními finančními prostředky a tím i vedení k samostatnému způsobu života a péči o dítě. Pracovnice domova rovněž zvyšují informovanost jeho dočasných obyvatelek v sociálněprávní oblasti, aby si pak lépe vedly v běžném životě. Kromě vedení klientek k jejich uvědomění si vlastních práv a povinností se je snaží i motivovat ke sebevzdělávání a hledání zaměstnání.

Nad ženami a hlavně jejich dětmi z azylového domova „Máří“ už před časem rozprostřeli svá ochranná křídla i motorkáři a jejich přátelé ze Skupiny ČEZ sdružující se v dobrovolném uskupení Jednou stopou pro… Jimi vydaný nástěnný kalendář pro rok 2021 vynesl domovu 155 155 korun a jak tehdy při předávání symbolického šeku dojatá Marcela Dvořáčková uvedla, peníze použili na nákup nového vozidla. Motoparta složená z energetiků a jejich přátel obyvatelkám domova a jejich dětem pomáhá doposud, a to celoročně ať již materiálně, potravinovou pomocí či pořádáním různých zábavných dnů pro děti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR: Soustavu čtyř tůní vytvořili vodohospodáři na Opavsku

11:44 Lesy ČR: Soustavu čtyř tůní vytvořili vodohospodáři na Opavsku

Podmáčeného pozemku v lesích u obce Pustá Polom na Opavsku v Moravskoslezském kraji využili vodohosp…