ČEZ: Prémii od energetiků vyhrál ostravský student Šimon Stoklasa, použije ji na své školní projekty

02.07.2023 20:41 | Tisková zpráva

Nejúspěšnějším účastníkem motivačního programu pojmenovaného podle vynálezce bleskosvodu Prokopa Diviše, který každoročně vyhlašuje společnost ČEZ Distribuce, se letos v Moravskoslezském kraji stal student ostravské Střední školy elektrotechnické Na Jízdárně Šimon Stoklasa. Od energetiků dostal šek na 16 tisíc korun a pozvánku na zážitkový den v Praze, zaměřený na elektromobilitu a obnovitelné zdroje energie. Mezi úspěšné absolventy programu rozdělila ČEZ Distribuce celkem 102 tisíc korun.

ČEZ: Prémii od energetiků vyhrál ostravský student Šimon Stoklasa, použije ji na své školní projekty
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Cílem organizátorů je motivovat mladé lidi ke studio elektro oborů. „Motivační program Prokopa Diviše je jednou z našich aktivit, kterou pomáháme odborným školám, aby byly tyto obory pro dnešní mladou generaci atraktivní,“ řekl při vyhodnocení programu regionální reprezentant ČEZ Distribuce Milan Šťastný.

Šimon Stoklasa uspěl v programu podruhé. „Elektrotechnika mě zaujala už jako kluka, začal jsem v kroužku radioamatérů a po střední chci pokračovat i na vysoké škole. Peníze, které jsem v projektu získal, bych rád použil na své školní projekty, které jsou finančně náročnější, než jsem si původně představoval,“ řekl po převzetí šeku Šimon.

Předávání šeků v reprezentativních prostorách moravskoslezského hejtmanství se zúčastnil i vedoucí odboru školství, mládeže a sportu Moravskoslezského kraje Daniel Cinař. Který oceněným studentům blahopřál a zároveň děkoval: „Ceníme si toho, že děláte něco navíc. Že se věnujete věcem, které vás mohou posouvat dál. Energetika už dávno není konzervativní – stal se z ní dynamický a pestrý obor, který se neustále rozvíjí. Vybrali jste si dobře,“ povzbudil oceněné studenty Cinař.

Motivační program Prokopa Diviše se zaměřuje na studenty elektro oborů vybraných středních škol napříč republikou. Oceněním a finanční odměnou chce ČEZ Distribuce studenty motivovat k dobrým školním výsledkům, účasti na studentských soutěžích a dalším aktivitám nad rámec běžné školní docházky.

Do programu Prokopa Diviše se v letošním školním roce zapojili studenti ze středních škol v Plzni, Ostrově, Chomutově, Liberci, Kladně, Praze, Hradci Králové, Pardubicích, Olomouci a Ostravě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

16:13 Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohr…