ČEZ: Sportuj a podpoř handicapované

09.02.2018 19:34

Velké závody se budou v příštích dnech odehrávat nejen v Pchjongčchangu, ale i v Beskydech, Jeseníkách a všude tam, kde se lidi vydají sportovat s mobilem a zapnutou aplikací EPP – Pomáhej pohybem.

ČEZ: Sportuj a podpoř handicapované
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Svou energií vydanou například při lyžování, běžkování, hraní hokeje nebo třeba i při chůzí na sněžnicích může každý získat body a ty pak přímo v mobilu přidělit vybranému neziskovému projektu. Body následně Nadace ČEZ převede na finance, které pošle potřebným.

Aktuálně je možné podpořit sedm prospěšných aktivit, z toho dvě z Moravskoslezského kraje. Svým pohybem mohou lidé přispět například na nákup vybavení pro tým sledge hokeje ze Studénky, což je jediné místo v kraji, kde tento oblíbený sport hendikepovaných provozují. „Sledge hokej je ideální příležitost, jak chlapy, kteří přišli o dolní končetiny, zapojit zpátky do života. Zároveň jde o docela nákladný sport, k pohybu na ledové ploše potřebujeme speciální sáňky,“ upřesnil předseda klubu Tomáš Mlčák, na co by peníze využili.

Vysportované body mohou lidé darovat také na zajištění každodenní přepravy hendikepovaných dětí do kopřivnické základní školy Motýlek. „V současnosti vozíme do školy 40 dětí se zdravotním postižením z celého regionu, naše dvě auta ujedou denně kolem 400 kilometrů. Každý má právo na dostupnost vzdělání,“ řekla ředitelka školy Dagmar Jančálková.

Další informace ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

11:59 ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

Číslo týdne