ČEZ: U Jaderné elektrárny Dukovany začalo cvičení Safeguard, kterého se účastní vojáci ze záloh Armády ČR

07.11.2022 22:11 | Komerční článek

U Jaderné elektrárny Dukovany dnes začalo třídenní součinnostní cvičení SAFEGUARD Dukovany 2022, v jehož průběhu se budou v okolí elektrárny pohybovat vojáci Armády České republiky.

ČEZ: U Jaderné elektrárny Dukovany začalo cvičení Safeguard, kterého se účastní vojáci ze záloh Armády ČR
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Cílem cvičení je prověřit připravenost k zajištění vnější ochrany jednoho z nejstřeženějších objektů v zemi. Při cvičení budou poprvé použity nové mobilní systémy pro výstavby barier nebo tzv. kontrolně propustných míst ze speciálního betonu a v jeho průběhu mohou obyvatelé z blízkého okolí slyšet cvičnou střelbu a zaznamenat zvýšený pohyb armádní techniky, na které není třeba nijak reagovat. 

Anketa

Líbil se vám plakát „Putin v pytli na mrtvoly“, který vyvěsil Rakušan?

2%
97%
hlasovalo: 33147 lidí

Cvičení je připraveno v souladu s doporučením Evropské komise a programu zvyšování bezpečnosti jaderných zařízení a navazuje na obdobná cvičení v minulosti - SAFEGUARD 2018 v JE Dukovany a v roce 2017 v JE Temelín.

Cvičení vyvrcholí ve středu 9. listopadu dynamickými ukázkami, při kterých budou vojáci a policisté reagovat na různé varianty simulovaného napadení jaderné elektrárny. V případě příznivého počasí bude součástí dynamických ukázek AČR podpora pozemní jednotky prostřednictvím vzdušných sil AČR, konkrétně vrtulníky Mi-24/35 nebo Mi-171 Š.

V průběhu dnešního dne proběhly nácviky zásahů Policie ČR a v úterý budou probíhat nácviky Armády ČR. Během nácviků i v průběhu dynamických ukázek bude užita cvičná munice s výraznými zvukovými projevy, na které není nutno reagovat. V celém průběhu cvičení se nepředpokládá žádné omezení pohybu obyvatel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…