ČEZ: Už je to tady! Opět zveme na večerní rozhledy z nejvyšší rozhledny

19.11.2023 20:41 | Tisková zpráva

Večerní rozhledy z nejvyšší oficiální rozhledny v České republice pokračují i během letošního podzimu. Po přirozené přestávce, během níž se čekalo až brzký soumrak navodí již odpoledne večerní atmosféru, tak Skupina ČEZ opět zve k návštěvě Infocentra v Elektrárně Ledvice v čase od 16 do 20 hodin, a to již ve středu 22. listopadu a následně v sobotu 9. prosince. Vstup je tradičně zdarma, stejně tak je ovšem i nutná registrace předem.

ČEZ: Už je to tady! Opět zveme na večerní rozhledy z nejvyšší rozhledny
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

„Večerní pohled z ptačí perspektivy na osvětlenou krajinu a nasvícenou elektrárnu je skutečně nezaměnitelný. Ostatně svědčí o tom i obrovský zájem zaregistrovaných návštěvníků během předchozích výstupů na přelomu loňského a letošního roku. Do infocentra tehdy zavítalo bezmála 650 zájemců, někteří i opakovaně, o nevšední pohled do tmy z ochozu ve výšce 140 metrů.  I my jsme se těšili, až to přírodní podmínky zase dovolí a budeme moci večerní prohlídky zopakovat. Podzimní a zvláště pak zimní počasí je totiž pro tento typ prohlídek ideální, jelikož je brzy tma,“ říká Kateřina Bartůšková, vedoucí infocenter Skupiny ČEZ.

Na večerní rozhledy z rozhledny pořádané 22. listopadu a 9. prosince je nutné si místo rezervovat předem, a to na telefonním čísle 411 102 313, případně e-mailem na infocentrum.ele@cez.cz. Více informací k akci naleznou zájemci na ZDE. Rozhledna s prosklenou vyhlídkou (ve finále tak měří na výšku 144 m) a volně přístupným zabezpečeným ochozem přitom všem nabízí neopakovatelný výhled na okolní krajinu ze střechy nejvyšší průmyslové stavby v Česku. Ten bude  navíc umocněn příchodem tmy a tím i nasvětlenými městy a obcemi v jejím okolí.

V letošním roce se Infocentrum v Elektrárně Ledvice zaměřilo více na pořádání tematických akcí pro širokou veřejnost a hlavně rodiny s dětmi. Populárními se tak například staly právě večerní Rozhledy z rozhledny. Po nich následovaly Aprílové Velikonoce, Den dětí s hasiči ze Severočeských dolů Bílina a také Rozloučení s prázdninami. Zatím poslední akcí byla Fyzikální show pro malé i velké v podání Úžasného divadla fyziky. „Nyní jsou to dva večerní Rozhledy z rozhledny, k nimž na začátku prosince přidáme ještě jednou překvapení,“ uzavírá Kateřina Bartůšková.

Za třináct let existence infocentra si do něj našlo cestu bezmála 70 000 návštěvníků. Jen v loňském roce jich bylo 8 397.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

16:13 Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

V sobotu 27. dubna vyjely vybrané turistické autobusové a vlakové linky Veřejné dopravy Královéhrade…