ČEZ: V Informačním centru zaznamenali v roce 2012 rekordní návštěvnost

12.01.2013 9:08

Do Informačního centra – Obnovitelné zdroje v Hradci Králové se v roce 2012 přišlo podívat celkem 14 384 návštěvníků, což je v meziročním srovnání zatím nejvíce v jeho téměř pětileté existenci. Od otevření v květnu 2008 to je 61 583 zájemců o interaktivní expozici Skupiny ČEZ.

ČEZ: V Informačním centru zaznamenali v roce 2012 rekordní návštěvnost
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Stejně jako v předchozím roce byl nejúspěšnějším měsícem květen s počtem 2 830 návštěvníků. V tomto období se Informační centrum již tradičně účastní oblíbených prohlídek Královéhradecké muzejní noci a poprvé také akce Kouzelný den vody pro celou rodinu … aneb Den rodiny v Hradci Králové. V průběhu celého roku zde probíhají různé akce, jako například konference, semináře, přednášky, výstavy a jiné.

„V loňském roce jsme měli velmi milou příležitost přivítat nejen jubilejního padesátého tisícího návštěvníka, ale zároveň i návštěvníka s číslem 60 000,“ říká průvodkyně Petra Burdová.

Informační centrum Obnovitelné zdroje v Hradci Králové nabízí možnost prohlídky interaktivní expozice o vlastnostech a využití větrné, vodní, geotermální, sluneční energie a energie vzniklé spalováním biomasy. Informační centrum se těší velké oblibě hlavně mezi učiteli a žáky základních a středních škol. K jeho větší návštěvnosti přispělo i vyhlášení soutěží pro širokou veřejnost a zařazení IC do regionálního rozvoje mezi akce města Hradec Králové. Na malé vodní elektrárně v Hradci Králové zvané „Hučák“, jejíž součástí je právě Informační centrum, byla na přelomu října a listopadu 2012 dokončena rekonstrukce a oprava střechy a fasády. Každý tak má nově možnost prohlédnout si budovu elektrárny v historicky původním barevném provedení.

„Z úspěšného roku 2012, ve kterém elektrárna na řece Labi oslavila 100 let od spuštění výroby elektrické energie, máme velikou radost a těšíme se na ten letošní,“ dodává průvodce Vladimír Hanuš.

Informační centra Skupiny ČEZ je možné nalézt po celé České republice. Nejstarší v Jaderné elektrárně Dukovany bylo otevřeno v roce 1994. Osmým v pořadí je právě Informační centrum v Hradci Králové, jehož hlavním motivem je výroba ekologické elektrické energie z obnovitelných zdrojů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČEZ

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …