ČEZ: Velikonoce přilákaly k Temelínu téměř dva tisíce lidí

01.04.2024 14:02 | Tisková zpráva

Příjemné počasí, usměvavé děti, spokojení rodiče. Tak lze stručně charakterizovat atmosféru velikonočního programu, který od čtvrtka do pondělí probíhal u Jaderné elektrárny Temelín. Organizátoři pro návštěvníky připravili velikonoční trhy, hudební a kouzelnické vystoupení nebo pletení pomlázek a malování velikonočních vajíček. Užít příjemnou atmosféru si k jihočeské jaderné elektrárně přišly téměř dva tisíce lidí.

ČEZ: Velikonoce přilákaly k Temelínu téměř dva tisíce lidí
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Procházka parkem, splnění úkolů a získání sladké odměny. Takový program probíhal po celé Velikonoce u Infocentra Jaderné elektrárny Temelín. Děti i jejich rodiče si teplé jarní počasí užívaly. Děti navíc potěšil čokoládový zajíček za získaní potřebných razítek.

Bohatý program pak na rodiny s dětmi čekal v sobotu. Celý den si návštěvníci mohli užívat velikonoční trhy, hudební a kouzelnické vystoupení nebo pletení pomlázek a malování velikonočních vajíček.

Z Olší u Opařan s rodiči a starším bratrem přijel čtyřletý Patrik. „Moc se mi tady líbí. Už jsem byl na šesti soutěžích, hodně mě bavilo střílení z luku,“ podělil se o dojmy Patrik. Z Protivína s rodiči přijela dvanáctiletá Sofie. „Líbí se mi tady. Už jsem tady byla minulý rok, bavilo mě to a když jsem slyšela, že to bude znova, tak jsme s rodiči přijeli,“ říká Sofie.

Spokojeni byli i organizátoři ze Spolku Žijeme Týnem, kteří ve spolupráci s ČEZ sobotní Velikonoce u temelínského infocentra připravili. „Proti loňsku nám přálo počasí. Lidí přišlo dost, z reakcí dětí je vidět, že si akci užívají. Postupně si procházely sedm stanovišť a na závěr se na lodi dostanou na ostrůvek, kde za splněné úkoly získaly sladkou odměnu,“ doplňuje David Slepička ze spolku Spolku Žijeme Týnem, který sobotní odpoledne u temelínského Infocentra připravil.

Vedle toho návštěvníci procházeli i vlastní infocentrum. Prostřednictvím speciálních virtuálních brýlí tzv. ReakTour nahlédli do nejzajímavějších a nejstřeženějších míst elektrárny. Z pohodlí křesla v kinosále se tak dostali například nad jaderný reaktor, do chladicí věže nebo velína temelínské jaderné elektrárny. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Pražští celníci odhalili další nelegální hernu

22:04 Celní správa: Pražští celníci odhalili další nelegální hernu

Pražští celníci v dozoru nad provozováním hazardních her nepolevují. V pražských Nuslích odhalili ne…