ČEZ: Žádné plánované odstávky elektřiny přes vánoční a novoroční svátky

19.12.2019 17:11

Jako každoročně, i letos stanovila ČEZ Distribuce zásady pro vypínání zařízení distribuční soustavy v předvánoční a novoroční době, což jistě uvítají všichni její zákazníci. Omezení odstávek elektřiny začíná již v předvánočním období a pokračovat bude dále ke konci roku. Během vánočních svátků nebude probíhat žádné plánované vypínání.

ČEZ: Žádné plánované odstávky elektřiny přes vánoční a novoroční svátky
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Nic by tak nemělo ohrozit rozsvícení vánočních stromečků ve všech domácnostech na zásobovacím území ČEZ Distribuce. Její zákazníci by svátky měli prožít v příjemné vánoční atmosféře v poklidu svých domovů, bez omezení dodávek elektrické energie.

V době od 15. 12. 2019 do 1. 1. 2020 nebudou prováděny práce, které je možno vzhledem k jejich charakteru přesunout na jiné období. „Jedná se zejména o práce spojené s údržbou nebo výstavbou distribučního zařízení“, říká Radim Černý, místopředseda představenstva ČEZ Distribuce. „Uvedené zásady se netýkají vypínání v případě kalamitních a dalších mimořádných situací, kdy je pro odstraňování následků poruch nezbytně nutné distribuční zařízení vypnout“, dodává Černý.

ČEZ Distribuce, a. s. ze Skupiny ČEZ působí na energetickém trhu České republiky již deset let. Společnost provozuje na území České republiky vedení v délce 165 133 km s 3,7 mil. odběrných míst. Postupnou modernizací, plánovanou rekonstrukcí zařízení distribuční soustavy a proaktivním přístupem stabilně zvyšuje a zajišťuje kvalitní a spolehlivé dodávky elektřiny a plní rostoucí požadavky klientů. Cílenými investicemi do distribučního zařízení je umožňován další rozvoj české ekonomiky a vytvářen prostor investorům a tím i novým pracovním místům v regionech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…