ČEZ: Zaměstnanci Temelína se očkovali proti chřipce

13.10.2020 14:21

Více než tři stovky zaměstnanců Temelína využily nabídku svého zaměstnavatele a zdarma se nechaly očkovat proti chřipce. ČEZ se tak snaží snížit dopady virových onemocnění na své zaměstnance.

ČEZ: Zaměstnanci Temelína se očkovali proti chřipce
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Rozsáhlý program dobrovolného přeočkování proti chřipce rozjeli personalisté Skupiny ČEZ. Zaměstnanci energetické společnosti se vůbec poprvé mohli nechat zdarma očkovat proti tomuto virovému onemocnění. Tímto krokem chce ČEZ snížit dopady virových onemocnění na své zaměstnance a zajistit bezpečný a plynulý provoz. Jen v Temelíně možnost využilo více než tři sta padesát zaměstnanců.

„Jsme součást kritické infrastruktury, musíme zajistit bezpečný provoz elektrárny a spolehlivé dodávky elektřiny pro záchranáře, firmy i lidi. Všichni se teď chráníme především před nemocí COVID-19. Nesmíme ale zapomínat ani na další virová onemocnění, která tady pořád jsou a která by mohla průběh pandemie COVID-19 zkomplikovat,“ uvedl Jan Kruml, ředitel Jaderná elektrárny Temelín, který právě letos poprvé očkování absolvoval.

Jen v České republice od ledna do března chřipkou onemocní sta tisíce lidí. Postihuje plíce, dýchací cesty a provází je vysoké horečky. Jednou z obran je pravidelné očkování. „Složení vakcíny se každý rok mění v souladu s chřipkovými kmeny, které se pro daný rok předpokládají. Čím dříve se člověk očkuje, tím dříve má protilátky, ideálně stihnout očkování ještě před nástupem epidemie,“ upozorňuje ředitel zdravotního úseku TeamPrevent-santé MUDr. David Pohlreich, jeden z koordinátorů celé akce.

V rámci péče o zdraví zaměstnanců nabízí společnost ČEZ také vybraným zaměstnancům očkování proti spalničkám a klíšťové encefalitidě. V Temelíně i nadále platí ochranná proticovidová opatření. Jde především o měření teploty na vstupu do elektrárny, nošení roušek ve vnitřních prostorách, využívání elektronické komunikace, práce z domova nebo důraz na dezinfekci.

Od začátku roku elektrárna Temelín vyrobila 11,5 terawatthodin elektřiny. Společně s Dukovany jde o zdroje, které produkují největší množství čisté elektrické energie a podílí se tak výraznou měrou na bezemisní výrobě Skupiny ČEZ. Ročně se díky jaderným elektrárnám nevypustí do ovzduší přibližně dvě desítky miliónů tun CO2.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…