ČEZ hledá třicet mladých odvážlivců do 24hodinového Inovačního maratonu 2017

04.10.2017 9:52

Vymyslet za 24 hodin vymyslet inovativní řešení reálného byznysového zadání, tak aby se dalo uplatnit v praxi. A to navíc s lidmi, které jste poznali teprve před chvílí. To bude cílem ČEZ Inovačního maratonu, jehož 3. ročník proběhne na pražské centrále firmy 9. až 10. listopadu.

ČEZ hledá třicet mladých odvážlivců do 24hodinového Inovačního maratonu 2017
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Jako hlavní téma letošní soutěže zvolili organizátoři novou energetiku. Přihlásit se mohou studenti a čerství absolventi všech vysokých škol, bez ohledu na studijní obor. Na vítěze čeká zajímavá cena a pro vybrané možnost další spolupráce se Skupinou ČEZ.

V ČEZ Inovačním maratonu 2017 bude šest soutěžních týmů řešit konkrétní zadání z dynamicky se rozvíjející oblasti energetických služeb a nových technologií. Garantem tématu je společnost ČEZ ESCO, která se právě na tento segment zaměřuje.

„Studenti budou vymýšlet inovace, s jakými se možná za pár let budeme běžně setkávat. Oblast ESCO jde totiž dopředu mílovými kroky, není to tedy žádné prázdné teoretizování. Inovační maraton navíc těmto akčním lidem otevírá dveře příležitosti k práci v naší společnosti,“ říká Petr Toman z útvaru strategie Skupiny ČEZ.

Na základě účasti v minulých dvou ročnících rozšířilo řady zaměstnanců ČEZ pět studentů. Jedním z nich je Tomáš Povejšil z útvaru zahraničních akvizic. Účastnil se prvního Inovačního maratonu v roce 2015 a po setkání s lidmi z ČEZ změnil na práci ve velké firmě názor. „Při Inovačním maratonu jsem si uvědomil, že lidi, které jsem potkal, jsou hrozně fajn a že by se mi s nimi dobře pracovalo. Navíc jsem pochopil, že v tak velké firmě je vždy příležitost k růstu. Toto se mi po necelých dvou letech ve společnosti potvrdilo.“ vysvětluje.

I pro ty, kteří práci zatím nehledají, je ČEZ Inovační maraton zajímavá zkušenost a dobrá reference do životopisu. Práce pod tlakem, v časovém presu, neznámém prostředí a navíc v týmu, jehož složení nemohou ovlivnit, prověří jejich schopnosti. „Bylo obtížné snažit se být produktivní po celých 24 hodin a vymýšlet nové nápady. Také jsme si museli dávat pozor, abychom měli neustále v hlavě, co vlastně řešíme, jaké je zadání, a neodbíhali od něj příliš daleko,“ potvrzuje náročnost akce jeden z loňských účastníků Martin Pátek.

Spolupráce přináší výhody oběma stranám: studenti poznají fungování velké společnosti v praxi a naučí se inovativní techniky. Firma na druhé straně ocení neotřelé nápady mladých lidí. Skupina ČEZ chce touto aktivitou nejen inovovat, ale také přitáhnout kvalitní absolventy vysokých škol.

„Nábor nových zaměstnanců musí reagovat na trend posledních let, kdy si již nevybírá zaměstnavatel, ale naopak kandidát. Osvědčuje se nám osobní kontakt s mladými lidmi, které zveme na různé akce k nám, aby poznali prostředí Skupiny ČEZ. Inovační maraton je jedním z dílků této komplexní skládačky,“ říká vedoucí strategického náboru Pavel Puff.

Chcete otestovat své limity v letošním ročníku Inovačního maratonu ČEZ? Přihlaste se ZDE

Termín:
9. 11. – 10. 11. 2017

Místo:
Duhová 1, Praha 4, 140 53

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

10:04 MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

Hlavní město chce podpořit rozvoj elektromobility prostřednictvím dvou projektových záměrů. V případ…