ČEZ je Zaměstnavatelem roku 2023

15.06.2023 10:21 | Komerční článek

Společnost ČEZ je vítězem prestižní soutěže Sodexo Zaměstnavatel roku 2023. Úspěšně tak obhájila zlatou příčku v kategorii velkých firem nad 5 000 zaměstnanců z loňska.

ČEZ je Zaměstnavatelem roku 2023
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

„Skvělé umístění v soutěži Zaměstnavatel roku je především oceněním našich zaměstnanců. Jsem rád, že práce v ČEZ je lákadlem pro chytré a nadšené lidi, kteří nám pomáhají transformovat energetiku tak, aby byla zelenější, udržitelnější a modernější. Zároveň umístění bereme jako závazek dál investovat do rozvoje našich zaměstnanců, aby se u nás cítili dobře a mohli naplno uplatnit svůj potenciál,“ řekl předseda představenstva a generální ředitel ČEZ Daniel Beneš. 

Soutěž Zaměstnavatel roku se již od roku 2003 zaměřuje na společnosti v České republice z pohledu lidských zdrojů. Přihlášené firmy jsou hodnoceny na základě speciální metodiky společnosti PricewaterhouseCoopers Česká republika, která zkoumá celkem 14 ukazatelů. Mimo jiné se zaměřuje například na náklady na školení a rozvoj zaměstnanců, investice do CSR aktivit pro zaměstnance, míru interního povyšování nebo na statistiky dobrovolné fluktuace.

Společnost ČEZ, a. s., zaměstnává v České republice přes 6 200 lidí. Z posledních srovnávacích průzkumů vyplývá, že 91 % zaměstnanců ČEZ je se svým zaměstnáním spokojená, zatímco v jiných velkých firmách se hodnoty pohybují kolem 76 % a celkově za ČR kolem 73 %. Ve své strategii Čistá Energie Zítřka si celá Skupina ČEZ vytyčila ambiciózní cíle i v oblasti péče o zaměstnance a odstraňování bariér v jejich profesním rozvoji.  

V rámci soutěže Zaměstnavatel roku se vyhlašují také regionální kola výsledků: ČEZ, a. s., tak mezi velkými firmami zvítězil i v regionu Praha, v Ústeckém kraji se na třetí místo v kategorii středních firem do 5 000 zaměstnanců probojovala společnost ČEZ Distribuce.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Benešova vila bude přístupná šest dní v týdnu i v letošní sezóně

7:23 Úřad vlády: Benešova vila bude přístupná šest dní v týdnu i v letošní sezóně

Již 1. května začne návštěvnická sezóna v Benešově vile a stejně jako ta předchozí nabídne rozšíření…