ČEZ na prázdniny nabízí návštěvníkům speciální prohlídky Jaderné elektrárny Dukovany

21.06.2023 14:52 | Komerční článek

Mimořádná příležitost podívat se až za ochrannou betonovou zeď Jaderné elektrárny Dukovany do strojovny a dalších objektů elektrárny, je lákavou částí programu připravovaných speciálních exkurzí DUKOVANY EXKLUZIVNĚ.

ČEZ na prázdniny nabízí návštěvníkům speciální prohlídky Jaderné elektrárny Dukovany
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

V omezených skupinách a za stanovených bezpečnostních opatření budou exkurze do provozu prvního českého jaderného bezemisního zdroje probíhat po celé prázdniny, vždy v pátek, sobotu a neděli odpoledne. Přihlásit se lze pouze předem, formou registrace, kterou ČEZ dnes spustil na webových stránkách ZDE.

Každá poslední páteční, sobotní a nedělní prohlídka v průběhu července i srpna bude spojena s mimořádnou návštěvou elektrárny. Celkově na prázdniny energetici připravili 26 speciálních termínů s kapacitou 416 míst. Na unikátní prohlídku elektrárny tak mohou přijíždět i početnější skupiny obyvatel České republiky se zájmem o výjimečné technické objekty spojené s bezemisní výrobou elektrické energie.

Anketa

Je třeba, aby si bezpečnostní složky dávaly pozor na Rusy, kteří u nás žijí?

14%
86%
hlasovalo: 21919 lidí

Zájemci se mohou na exkurzi přihlásit na webové stránce Infocenter Skupiny ČEZ (ZDE). Tříhodinový program bude začínat v Infocentru, kde průvodci nejdříve ověří nezbytné vstupní údaje a následně návštěvníky prostřednictvím virtuální prohlídky ReakTour seznámí s areálem a provozem elektrárny. Fyzicky pak navštíví nejstřeženější místa elektrárny, jako je například strojovna, sklad použitého paliva nebo havarijní řídicí středisko. Těchto speciálních prohlídek areálu se mohou účastnit pouze osoby starší 15 let.

Pro návštěvníky přijíždějící elektromobilem anebo na elektrokolech jsou přímo u infocentra připraveny dobíjecí stanice. Energii mohou návštěvníci načerpat také pod chladicími věžemi na největší jaderné vinici s včelími úly. Společně s elektrárnou Dukovany budou mimořádné prohlídky probíhat také v Temelíně. První exkurze začíná už v pátek 30. června.

Infocentrum v Jaderné elektrárně Dukovany bylo otevřeno v roce 1994. Od té doby jím prošlo přes 785 9180 návštěvníků. Největší skupinu návštěvníků tvoří studenti základních, středních i vysokých škol. Další návštěvníky tvoří obyvatelé z celé České republiky, politici nebo populární osobnosti. Mezi téměř 45 tisíci návštěvníky, kteří Jadernou elektrárnu Dukovany a blízkou Přečerpávací vodní elektrárnu Dalešice ročně navštíví jsou i stovky zahraničních návštěvníků z celého světa.

Prostory Infocentra nabízí moderní expozice o provozu jaderné elektrárny, nachází se zde jedna z největších mlžných komor v Evropě i model jaderného reaktoru. Vrcholem prohlídky je ReakTour, speciální tour až ke skutečnému reaktoru a do dalších míst kontrolovaného pásma Jaderné elektrárny Dukovany prostřednictvím brýlí s virtuální realitou. Infocentrum také nabízí možnosti pro pořádání speciálních tematických programů, přednášek, pořádání nočních prohlídek nebo víkendových prohlídek spojených s možností poobědvat v místní jídelně. Také díky těmto programům je Infocentrum Jaderné elektrárny Dukovany jedním z nejnavštěvovanějších míst v regionu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: V květnu si budou moci lidé prohlédnout vodní elektrárnu Hněvkovice

13:55 ČEZ: V květnu si budou moci lidé prohlédnout vodní elektrárnu Hněvkovice

Během čtyř květnových víkendů se budou moci lidé podívat do útrob unikátního vodního díla, vybudovan…