ČMKBK: Roční kontrakty silové elektřiny zlevnily, plyn zdražil

21.11.2016 14:56

Na Českomoravské komoditní burze Kladno bylo ve 46. týdnu uzavřeno 10 kontraktů na dodávku 9,7 tisíce MWh elektřiny a zemního plynu pro spotřebitele za 8,2 milionu korun. Silová elektřina zlevnila, cena zemního plynu naopak vzrostla.

ČMKBK: Roční kontrakty silové elektřiny zlevnily, plyn zdražil
Foto: cmkbk.cz
Popisek: Českomoravská komoditní burza Kladno - logo

Cena ročního kontraktu silové elektřiny v nízkém napětí koncem týdne klesla na 887 Kč/MWh, ve vysokém napětí uzavírala na kurzu 859 Kč/MWh. Roční kontrakt zemního plynu v maloodběru zdražil na 490 Kč/MWh, ve velkoodběru obchodování skončilo na ceně 481 Kč/MWh.

Svůj úspěšný nákup energií na ČMKBK v listopadu zveřejnilo město Svitavy. „Rada města schválila záměr uskutečnit tuto zakázku pro období let 2017 a 2018, takže jsme vysoutěžili energie na dva roky, a to prostřednictvím Českomoravské komoditní burzy Kladno. Roční úspora za energie díky centralizaci zakázek dosáhne výše zhruba 650 tisíc korun," uvedla pro Svitavský deník vedoucí odboru vnitřní správy města Ilona Kociánová.

Českomoravská komoditní burza Kladno vznikla v roce 1995 dle zákona č. 229/1992 Sb., o komoditních burzách a na základě státních povolení udělených Ministerstvem průmyslu a obchodu a Ministerstvem zemědělství. Obchodování s energiemi organizuje ČMKBK v samostatné sekci Energetická burza od roku 2002, která je tak první energetickou burzou v České republice a největším energetickým burzovním trhem s dodávkami energií ve střední Evropě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

19:02 Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

Už jen přibližně dva týdny – do 2. května – mají podnikatelé čas na elektronické podání daňového při…