ČMKBK zve nejen Pražany na Československý festival

07.09.2018 11:53

Pražské Staroměstské náměstí bude v sobotu 8. září a v neděli 9. září hlavním dějištěm Československého festivalu, který se ponese ve znamení oslav 100. výročí republiky.

ČMKBK zve nejen Pražany na Československý festival
Foto: cmkbk.cz
Popisek: Českomoravská komoditní burza Kladno - logo

Akce je uspořádána v součinnosti se Slovenskem, a kromě Staroměstského náměstí přiláká návštěvníky též do Karolina Univerzity Karlovy a Betlémské kaple. Pro veřejnost je na Staroměstském náměstí připraven bohatý program. Českomoravská komoditní burza Kladno (ČMKBK) je jedním z hlavních partnerů.

„Českomoravská komoditní burza zahájila činnost v dubnu roku 1995 a přestože není oficiálně právním nástupcem, svým zaměřením volně navazuje na organizované komoditní obchodování z doby předválečného Československa, konkrétně na aktivity Pražské bursy pro zboží a cenné papíry (1871–1945) a Pražské plodinové bursy (1894–1952). Proto pro nás bylo logickou volbou festival podpořit a věříme, že si jej nejen Pražané užijí,“ říká Martin Soukup, tiskový mluvčí ČMKBK.

Na Staroměstském náměstí je pro návštěvníky festivalu po oba dny připraven rozmanitý kulturní program, který v sobotu vyvrcholí vystoupením Vladimíra Mišíka, legendy české bigbeatové scény, a v neděli v podvečer koncertem známé rockové skupiny Žlutý pes. Ve 35 stáncích se na Staroměstském náměstí představí regiony České republiky i Slovenska, prezentovat se budou tradiční řemesla, organizátoři mysleli také na program pro rodiče a děti.

Do lapidária Betlémské kaple se budou moci zájemci vydat za gastroochutnávkami tradičních slovenských halušek, skalického trdelníku a dalších slovenských jídel. Ochutnat bude též možné produkci slovenských vinařů či minipivovarů. V Karolinu návštěvníky čeká prezentace Prague City tourism a agentura Czechtourism představí neobvyklé turistické destinace. Občerstvit se bude možné u baru Budvaru a u cimbálové muziky degustovat či si zakoupit moravská vína.

„Podporu Československého festivalu vnímáme jako jednu z našich významných aktivit na poli společenské odpovědnosti. Podle našeho názoru je třeba využívat a rozvíjet tradiční potenciál, kterým je silný průmysl a lidská kreativita,“ vysvětluje Martin Soukup a připojuje další aktivity ČMKBK v oblasti společenské odpovědnosti: „Již v roce 2015 jsme založili Burzovní nadaci na podporu vzdělávání, vědy, výzkumu, vývoje a inovací, zásad trvale udržitelného rozvoje, ochrany životního prostředí a prosazování transparentnosti a etických hodnot občanské společnosti. Kromě toho jsme již tradičním partnerem Výboru dobré vůle – Nadace Olgy Havlové, kde finančně podporuje program Stipendia Nikoly Tesly, zřízený pro studenty technických oborů vysokých škol ze sociálně slabých rodin.“

Československý festival 2018 je rovněž spojen s vydáním reprezentativní knihy ke sto letům republiky s názvem ČESKO, země hojnosti tradic, zážitků a příležitostí. Více informací o festivalu je k dispozici ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…