ČOI zakázala na trhu nebezpečnou dětskou pokladničku

20.11.2022 9:18 | Tisková zpráva

Česká obchodní inspekce zjistila, že v internetovém obchodě www.miniinthebox.com je v nabídce hračka, která může znamenat pro nejmenší děti závažné bezpečnostní riziko. Jedná se o pokladničku na mince s názvem Coin box.

ČOI zakázala na trhu nebezpečnou dětskou pokladničku
Foto: coi.cz
Popisek: Česká obchodní inspekce - logo

Česká obchodní inspekce zjistila, že na prodejním webu www.miniinthebox.com, který nabízí zboží k dodání i do České republiky, byla zveřejněna pro spotřebitele nabídka nebezpečné hračky. Jedná se o plastovou pokladničku ve tvaru koule složené ze šesti různobarevných dílků. Hračka byla dodána rozložena s vloženým názorným papírovým návodem k sestavení jednotlivých dílů. Výrobek je zabalen v průhledném plastovém sáčku s modrou manžetou, na které je kromě nápisu TOYS, umístěn piktogram „nevhodné pro děti do tří let“, značka shody CE, anglicky napsaná výstraha před malými částmi obsaženými ve výrobku  „!Warning CHOKING HAZARD – Small parts …“ a označení země původu „Made in China“. U výrobku nejsou uvedeny žádné dostupné informace pro spotřebitele či varovná upozornění v českém jazyce.  Není uveden žádný údaj o výrobci hračky. 

Výrobek nevyhověl ve zkouškách pevnosti. Plastové díly se rozlámaly a vznikly ostré části, které se vejdou do válce pro malé části (výrobek není v souladu s požadavky nařízení vlády č. 86/2011 Sb., o technických požadavcích na hračky, které jsou konkretizovány v normě EN 71-1).

Požadavky na bezpečnost nejsou splněny ani u obalového materiálu. V tomto případě plastová fólie nedosahuje takové tloušťky či rozměrů, které by bránily neprodyšnému přilnutí na ústa a nos malého dítěte. Obaly, ve kterých jsou hračky zabaleny pro maloobchodní prodej, nesmějí představovat riziko udušení zamezením přístupu vzduchu v důsledku vnějšího zablokování úst a nosu.

Česká obchodní inspekce uložila provozovateli prodejního webu ochranné opatření, kterým je stažení výrobku z trhu. Hračka byla nahlášena kontaktnímu bodu na Ministerstvu průmyslu a obchodu a zveřejněna v systému Safety Gate. 

Informace o výrobku:

Název výrobku:    Coin box (prasátko na mince – pokladnička)
Série /Typ:    S670636200002
EAN:     2000590864660
Identifikační údaje z webových stránek: www.miniinthebox.com
Identifikace provozovatele stránek: Light In the Box Ltd., Room 705-706, 7/F, China Insurance Group Building, No. 141, Des Voeux Road Central, Hong Kong, SAR.
Země původu: Made in China

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…